Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol

L’Ajuntament demana extremar les precaucions aquesta tarda davant la continuïtat del temporal

22 de gener de 2020Protecció Civil, Policia Local i Brigades Municipals han estat treballant en diferents incidències i afectacions de la passada nit

 

Aquest matí l’equip de govern de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, encapçalat per l’alcalde Oriol Lozano, s’ha reunit amb la Policia Local, Protecció Civil i membres de diferents àrees de l’Ajuntament. A la reunió, convocada per la regidoria de Seguretat Ciutadana, s’han decidit les actuacions a realitzar davant l’empitjorament del temporal previst per aquesta tarda.

 

La Generalitat de Catalunya ha activat en fase d’emergència el Pla Inuncat pel temporal que persisteix i que tot i que aquest matí ha minvat tornarà amb força per la tarda. Des de l’Ajuntament es demana precaució  a la ciutadania i que no baixi la guàrdia.

 

Per aquest matí s’ha previst la neteja dels embornals i els guals de la Riera de Caldes, alhora que se’n senyalitzaran els accessos. Per altra banda es manté l’avís a les escoles per no fer activitats esportives a l’aire lliure i s’hi està en contacte permanent en relació a una possible aturada de les classes a la tarda si la situació empitjora.

 

També s’estan revisant els contenidors per treure els objectes que hi puguin haver als voltants. El Servei de Recollida d’orgànica i rebuig seguirà sense funcionar fins dijous atenent a les condicions meteorològiques adverses.

 

D'altra banda, s'ha tancat al trànsit el pas per travessar la Riera de Caldes als guals del Pont de Sant Roc i de Santa Magadalena amb motiu de l'aigüa acumulada i en previsió de l'empitjorament del temporal Gloria aquesta tarda. Es prega als conductors/ores que no travessin aquests passos per evitar accidents i riscos innecessaris. 

 

L’Ajuntament recomana a la població llegir els consells que publica Protecció Civil, així com estar al cas d’aquests perfils de Twitter: @emergenciescat, @palauplegamans on s’anirà actualitzant la informació.

 

Efectes del temporal

 

Durant la tarda i nit d’ahir dimarts 21 de gener tant la Policia Local com Protecció Civil va atendre diferents serveis d’afectacions pel temporal. Es va comprovar el cabal de les rieres per la probabilitat de tancament dels accessos, es va atendre una petita esllavissada a les obres que s’estan realitzant al carrer Castell, en prevenció es va tallar el tram del carrer Castell a l’alçada del número 91 fins a la cruïlla amb el carrer Santiago Rusiñol.

 

Pel que fa al torn de nit es va tallar l’accés al pont de la riera de Sentmenat de Can Duran per l’altura de l’aigua, es va tallar també el gual de Can Cladellas i l’accés a l’avinguda Navarra des del carrer Sant Roc per restar intransitable per fang i pedres per esllavissades de terra.

 

Diferents carrers es van quedar sense enllumenat públic; carrer Oliana i carrer Montjuic i diversos carrers de Can Pavana i Can Duran.

 

Per precaució, recordeu aquests telèfons d’emergències:

 • Generalitat de Catalunya: 112 per emergències / 012 per informació
 • Policia Local: 93 864 96 96

Més consells d’autoprotecció d’@emergenciescat

 

Inundacions:

https://interior.gencat.cat/web/.content/home/030_arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencies/aiguats_i_inundacions/documents/poster_inuncat.pdf

 

Tempestes:

https://interior.gencat.cat/web/.content/home/030_arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencies/tempestes/documents/09_Cartell_Tempestes_v4_CAT.pdf


Imatges relacionades

 • Reunió equip de govern amb Policia Local.

  Reunió equip de govern amb Policia Local.

 • Arbre caigut al polígon Can Riera.

  Arbre caigut al polígon Can Riera.

 • El cabal de la Riera de Caldes.

  El cabal de la Riera de Caldes.

 • El cabal de la Riera de Caldes.

  El cabal de la Riera de Caldes.

 • Obra del carrer Castell

  Obra del carrer Castell