Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol

Humana recupera més de 81 tones de roba usada per donar-li una finalitat social

24 de gener de 2020Aquesta recollida suposa un augment del 8% respecte a l’any anterior.

 

Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recuperat 81.617 kg de tèxtil usat a Palau-solità i Plegamans el 2019. Aquestes donacions equivalen a 183. 000 peces de roba recuperades que tenen una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge, a més, representen un augment del 8% respecta l’any anterior (75.299 kg).

 

Les peces recollides procedeixen dels contenidors on s’hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzem per a donar-los una segona vida. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i tractament dels residus urbans.

 

La reutilització i el reciclat del tèxtil contribueixen a l'estalvi de recursos, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Redueixen els residus als abocadors i en les plantes incineradores, així com l’emissió de gasos d’efecte hivernacle. Cada quilo de roba que es reutilitza i no és incinerat evita l’emissió de 3,169 quilos de CO2, segons dades de la Comissió Europea. Les més de 81 tones recollides durant el 2019 representen un estalvi de 258 tones de CO2 a l’atmosfera.

 

La roba dipositada en els contenidors d'Humana té dues destinacions: el 69% es tracta a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge.


Imatges relacionades

  • Interior de la planta de preparació per a la reutilització que tenim a l’Ametlla del Vallès, on hi destriem tota la roba recuperada.

    Interior de la planta de preparació per a la reutilització que tenim a l’Ametlla del Vallès, on hi destriem tota la roba recuperada.