Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 19 de setembre

Les escoles de la vila aconsegueixen reduir un 27% les seves emissions de CO2

5 de març de 2020Aquesta reducció ha estat durant el mes de febrer i dins el marc de la Marató d’Estalvi Energètic

 

Les quatre escoles de Palau-solità i Plegamans han participat aquest mes de febrer en la cinquena edició de la Marató d’Estalvi Energètic i han aconseguit reduir un 27% de les seves emissions de CO2. La Marató d’Estalvi Energètic és una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia, que té la voluntat afegida de destinar l’estalvi econòmic aconseguit a la lluita contra la pobresa energètica al mateix municipi. Ha consistit en reduir els consums d’aigua, electricitat i gas durant el mes de febrer de 2020, respecte a la mitjana dels consums del mateix període dels últims 3 anys.

 

Els quatre centres educatius participants han estat l’Escola Folch i Torres amb dos edificis, l’Escola Can Cladellas, l’Escola Palau i l’Escola Marinada, també amb dos edificis. Les comunitats educatives han complert amb el repte d’estalviar i han aconseguit grans reduccions respecte els consums d’altres anys. Cal destacar el 69% d’estalvi en electricitat a l’edifici d’infantil i primària de l’escola Marinada, gràcies al canvi a llums LED i les accions promogudes per la Marató.

 

L’Escola Marinada, a l’edifici d’ESO, ha estalviat un 75% d’aigua, si bé aquest resultat tant espectacular també es pot deure, en part, a haver arreglat fuites fa uns mesos. Pel que fa al consum de gas, fins a un 38% s’ha arribat a estalviar a l’escola Can Cladellas. L’Escola Palau i l’escola Folch i Torres per la seva part han aconseguir reduccions en les emissions de CO2 d’un 15 i 25% respectivament.

 

Tot aquest estalvi suma uns 4.285 euros que es reinvertiran en polítiques de lluita contra la pobresa energètica gestionades pels serveis socials de l’Ajuntament, i es destinaran a les famílies que pateixen més vulnerabilitat en l’accés a l’energia i a l’aigua a la vila.

 

Des de l’àrea de Medi Ambient, es valora molt positivament la implicació dels centres durant aquest mes de febrer, i s’anima a seguir amb les bones pràctiques i la conscienciació de les problemàtiques ambientals que són un repte per a les futures generacions.

 

Jordi Plaza regidor de Medi Ambient, per la seva part, ha destacat que en els moments actuals d’emergència climàtica que es viuen és vital adquirir aquests nous hàbits de consum. “Esperem que les escoles segueixin amb aquests bons hàbits adquirits i que els infants ho facin arribar a casa seva”, afegeix Plaza.


Imatges relacionades

  • A l’Escola Marinada els alumnes de la Comissió Verda col·laboren en la lectura de comptadors.

    A l’Escola Marinada els alumnes de la Comissió Verda col·laboren en la lectura de comptadors.

  • A l’Escola Marinada els alumnes de la Comissió Verda col·laboren en la lectura de comptadors.

    A l’Escola Marinada els alumnes de la Comissió Verda col·laboren en la lectura de comptadors.