Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 25 de setembre

Dissabte 14 de setembre finalitza el termini per presentar al·legacions al POUM

9 de setembre de 2013El Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Palau-solità i Plegamans va ser aprovat en fase inicial al Ple Extraordinari que es va celebrar amb aquesta finalitat el 30 d'abril. El document es troba des d'aleshores en període d'exposició pública, cosa que significa que s'hi poden presentar al·legacions, fins al 14 de setembre i incloent-hi aquest dia. Tot i ser dissabte, el registre de l'Ajuntament funcionarà amb normalitat, de 9 a 14h. Les al·legacions s'han de presentar per escrit i en format paper al registre de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. Ha de constar-hi el nom, els cognoms, el DNI i el domicili de la persona que les presenta a més a més del lloc i la data en què s'han redactat. També es poden fer arribar les al·legacions per correu certificat, amb la data de lliurament a correus. Si no hi consta, la data que es té en compte és la d'entrada al registre de l'Ajuntament.

 

Un cop finalitzi el termini d'exposició pública, després del 14 de setembre, l'equip tècnic de l'Ajuntament estudiarà totes les al·legacions i emetrà un informe per cadascuna d'elles, on recomanarà o desaconsellarà la seva inclusió. Els informes seran traslladats a la Comissió Informativa Permanent i es portarà de nou el POUM al Ple Municipal, on s'estimaran o es rebutjaran les al·legacions presentades. D'aquí en resultarà l'aprovació provisional. Aquest document s'enviarà a la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat de Catalunya, organisme que emetrà l'aprovació definitiva o sol·licitarà canvis al document.

 

Exposició pública

L'equip de govern municipal va optar per fixar en 90 dies el termini d'exposició pública, sense comptar el mes d'agost, per facilitar la presentació d'al·legacions. La llei marca que aquest termini ha de durar un mínim de 45 dies. Des de l'aprovació inicial, l'Ajuntament ha dut a terme diverses actuacions perquè la ciutadania conegui el document i pugui presentar al·legacions. Tots els documents i plànols del POUM estan disponibles des de principis de maig al web municipal, si bé també es poden sol·licitar a l'Ajuntament.

 

Reunions

L'Ajuntament ha dut a terme trobades amb veïns de diversos sectors per centrar el debat en zones concretes de la vila i barris. A més, s'han celebrat, aproximadament, unes 150 reunions amb persones que han sol·licitat tractar temes particulars amb l'equip tècnic redactor del document. Pel que fa a les reunions de barris, hi han assistit un total de 380 persones a alguna de les 10 trobades que va organitzar l'Ajuntament durant el mes de juliol. A banda d'analitzar les propostes del POUM als barris, els veïns i veïnes que van acudir-hi van poder expressar els seus dubtes i fer-hi aportacions.

 

Àngels Marcuello, Tinenta d'Alcaldia de Territori i Medi Ambient de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, explica que "les reunions per sectors del municipi s'emmarquen en la voluntat del govern de facilitar al màxim l'accés i la comprensió del contingut del POUM a la ciutadania". Segons Marcuello, entre els objectius de les reunions s'hi compten "el fet d'evitar que ningú se senti desinformat i facilitar que qui ho vulgui presenti al·legacions". Com a balanç, la regidora valora aquestes reunions com a "positives perquè prop de 400 persones han pogut conèixer com afecta el POUM al seu barri o sector". "S'hi han creat rics i intensos debats que ajudaran a millorar el projecte del POUM, en base a l'opinió de la ciutadania i mitjançant el procés de presentació d'al·legacions", afegeix Marcuello, qui conclou que tot plegat "forma part d'un exercici de transparència que es mereix la ciutadania del municipi".


Imatges relacionades

  • Panoràmica parcial del municipi, des del Castell de Plegamans

    Panoràmica parcial del municipi, des del Castell de Plegamans

  • Vista del municipi, maig 2011

    Vista del municipi, maig 2011

  • Vista del municipi

    Vista del municipi

Enllaços relacionats