Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol

Prop de 300 mil euros en obra pública encarregada a diverses empreses

8 de novembre de 2013A Palau-solità i Plegamans se solapen des de l'inici de la tardor diverses obres públiques encarregades per l'Ajuntament. Algunes d'elles tot just s'han finalitzat en els darrers dies; d'altres estan encara en marxa mentre que n'hi ha que s'iniciaran en els propers dies.

 

"Amb aquestes actuacions s'estan fent moltes millores vinculades a la seguretat viària, la millora del trànsit, l'accessibilitat o la qualitat dels equipaments, entre altres aspectes", explica la regidora de Manteniment d'Espais Públics, Carme Sanz. Per la seva banda, l'Alcaldessa, Teresa Padrós, subratlla un altre efecte d'aquesta activitat: "La inversió pública és un agent econòmic de primer ordre per incentivar l'activitat de moltes empreses".

 

Els diversos projectes que estan en marxa o que es començaran de forma imminent sumen en global uns 280.000€. Són obres que s'han contractat a 4 empreses, 3 de les quals tenen la seva seu a Palau-solità i Plegamans.

 

Projectes

En el període esmentat s'estan duent a terme tota mena de projectes. El més dotat econòmicament és una campanya de renovació de l'asfalt que acaba de finalitzar i que s'ha realitzat a bona part dels barris del municipi. L'operació d'asfaltats ha anat acompanyada del pintat i la millora de la senyalització horitzontal. Una de les vies beneficiades d'aquesta campanya ha estat el carrer Padró, on també s'han fet noves voreres accessibles en un tram del carrer. S'ha aprofitat l'obra per millorar la xarxa de clavegueram que transcorre al subsòl de la mateixa via i del carrer Mossèn Cinto Verdaguer. Al carrer Padró, a més, s'hi ha renovat una part dels fanals per proveir més llum i de forma més eficient. Aquesta última actuació també s'ha fet al carrer Comerç.

 

En el capítol de renovació de voreres, cal incloure també l'actuació que començarà de forma imminent a diversos carrers de la Plana de Can Maiol, així com en un tram del Camí Reial, on els treballs tot just s'acaben d'iniciar i se centren en fer accessibles les voreres. En paral·lel, s'ha millorat també l'accés dels treballadors que utilitzen la parada d'autobús de la Masia Julià per anar i tornar de les empreses del polígon industrial Riera de Caldes. De fet, s'ha creat un camí pavimentat nou per a vianants, segur i separat de la carretera, que condueix des de l'esmentada parada d’autobús fins a un pas de vianants nou que connecta amb la vorera del carrer Aiguaders del polígon. Fins ara, els vianants que utilitzaven aquesta parada havien de caminar pel voral de la carretera o pel camp contigu.

 

Amb aquesta tongada d'obra pública es realitzen també millores a diverses escoles de la vila. A l'Escola Folch i Torres s'hi està actuant en un magatzem, es crea un aparcament per a bicicletes i es fan diversos arranjaments al pati, cosa que també es realitza a l'Escola Can Cladellas. A l'Escola Palau, en canvi, es pavimenta amb formigó l'entrada del centre des de la rambla del Sol, es col·loca una nova porta, i s'hi fan treballs de pintura a l'interior del centre.

 

En paral·lel a aquestes actuacions, la Direcció General de Carreteres està reparant un voral de l'avinguda Catalunya després que ho sol·licités l'Ajuntament. En concret, s'actua en un tram situat entre  els carrers Garraf i Penedès amb l’objectiu d’evitar que s'hi formin bassals quan hi ha pluges.

 


Imatges relacionades

 • Parada d'autobús de la Masia Julià, amb el nou camí per a vianants a la dreta.

  Parada d'autobús de la Masia Julià, amb el nou camí per a vianants a la dreta.

 • Camí de vianants i nou pas de vianants al polígon Riera de Caldes que connecta amb la parada de bus de la Masia Julià.

  Camí de vianants i nou pas de vianants al polígon Riera de Caldes que connecta amb la parada de bus de la Masia Julià.

 • Màquines d'asfaltar al barri de Can Duran.

  Màquines d'asfaltar al barri de Can Duran.

 • Asfaltat i nova senyalització horitzontal a la confluència entre els carrers Ter, Camí Reial i Caldes de Montbui

  Asfaltat i nova senyalització horitzontal a la confluència entre els carrers Ter, Camí Reial i Caldes de Montbui

 • Carrer asfaltat al barri de Can Riera que abans d'aquesta actuació era de terra.

  Carrer asfaltat al barri de Can Riera que abans d'aquesta actuació era de terra.

 • En un tram del Camí Reial s'adapten voreres per fer-les accessibles.

  En un tram del Camí Reial s'adapten voreres per fer-les accessibles.

 • Al carrer Padró s'hi ha renovat l'asfalt i la senyalització horitzontal, s'han fet noves voreres accessibles i s'ha millorat l'enllumenat públic.

  Al carrer Padró s'hi ha renovat l'asfalt i la senyalització horitzontal, s'han fet noves voreres accessibles i s'ha millorat l'enllumenat públic.

 • Sota el carrer Padró s'ha renovat el clavegueram, s'ha asfaltat i pintat de nou la senyalització.

  Sota el carrer Padró s'ha renovat el clavegueram, s'ha asfaltat i pintat de nou la senyalització.

 • En els propers dies s'inicien els treballs per reparar voreres a diversos carrers de la Plana de Can Maiol.

  En els propers dies s'inicien els treballs per reparar voreres a diversos carrers de la Plana de Can Maiol.