Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 25 de setembre

Obres per millorar l'accessibilitat i la seguretat dels vianants i reparar la Ronda Verda

16 de gener de 2014L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans efectua durant aquest mes diverses obres de manteniment i de millora de l'accessibilitat en diferents carrers del municipi i a la Ronda Verda que transcorre paral·lela a la Riera de Caldes, on s'hi fan reparacions del ferm. Els treballs en voreres es realitzen al carrer Riereta, al passeig de la Carrerada, al carrer Dom Bosco i a l'avinguda Folch i Torres. El cost aproximat del conjunt d'aquests treballs és de 60.000€.

 

Carme Sanz, regidora de Manteniment d'Espais Públics, explica que "els treballs de manteniment, millora i creació de voreres són part del pla traçat per l'equip de govern per fer obres que són cabdals per assegurar l'accessibilitat i la seguretat viària". En aquest sentit, continua: "És molt important, en aquests moments d'estretor econòmica, donar prioritat a aquests treballs bàsics per assegurar la qualitat de l'espai públic". Pel que fa a la Ronda Verda, on es repara part de l'asfalt malmès, Pedro Sánchez, regidor de Medi Natural, comenta que "l'actuació s'havia de fer com abans millor per evitar que el paviment patís més desperfectes, cosa que dificultaria els treballs i els encariria".

 

D'entre aquest conjunt de projectes que es duen a terme aquest mes, destaca la creació d'una nova vorera al carrer Riereta, al costat sud del tram d'aquesta via comprès entre l'avinguda Catalunya i la plaça de la República, ja que aquesta banda del carrer està mancada de vorera. Aquests treballs, que s'inicien el dilluns 20 de gener, tenen com a objecte crear una vorera de 1,5 metres d'amplada i dos nous passos de vianants que la connectaran amb la cantonada entre els carrers Riereta i Comerç, d'una banda, i amb la plaça de la República, de l'altra. Aquesta obra obliga a modificar l'embornal del clavegueram que es troba a la intersecció entre el carrer Riereta i l'avinguda Catalunya. També implica modificar el desnivell actual de la vorera existent a l'avinguda Catalunya per fer un pendent més suau per connectar-la amb la nova vorera. Es preveu que les obres en aquest carrer s'estenguin durant un mes. Comportaran que quedi tallat al trànsit quan els treballs ho requereixin i que no es puguin fer servir les places d'aparcament.

 

A banda, es renoven i es fan accessibles diversos trams de vorera al passeig de la Carrerada. Aquestes feines obliguen a fer talls puntuals de trànsit. En alguns moments només es limita el trànsit a un sentit de la marxa, en d'altres es talla completament, sempre en funció de les necessitats de l'obra. Paral·lelament es renoven també voreres al carrer Dom Bosco i a l'avinguda Folch i Torres, que és la via que dóna accés al barri de Can Falguera des de l'avinguda Catalunya. En aquest últim cas, els costos queden limitats perquè la mà d'obra la proporcionen els professionals de les Brigades Municipals i les persones contractades mitjançant els plans d'ocupació.

 

A la Ronda Verda de la Riera de Caldes, vial al qual només hi poden accedir vianants i vehicles no motoritzats, s'hi repara part de l'asfalt que ha estat malmès per l'acció de les arrels dels arbres propers. L'obra inclou la retirada de l'asfalt deteriorat i de les arrels que han causat els desperfectes, així com l'obertura d'una rasa en paral·lel a aquests punts conflictius per tal d'instal·lar-hi una pantalla soterrada que impedeixi que les arrels creixin per sota de l'asfalt i tornar a fer-lo malbé. Aquestes reparacions es fan al tram de la Ronda Verda comprès entre el passeig de la Carrerada i el pont de Can Cladellas.


Imatges relacionades

 • Els operaris treballen en la renovació de la vorera en un tram del pg. de la Carrerada.

  Els operaris treballen en la renovació de la vorera en un tram del pg. de la Carrerada.

 • Es crea una nova vorera al costat sud del carrer Riereta (dreta de la imatge).

  Es crea una nova vorera al costat sud del carrer Riereta (dreta de la imatge).

 • A la dreta de la imatge es pot veure un tram de vorera acabat de renovar al pg. de la Carrerada.

  A la dreta de la imatge es pot veure un tram de vorera acabat de renovar al pg. de la Carrerada.

 • Un ciclista i unes senyores gaudeixen de la Ronda Verda al tram on s'hi fan les reparacions.

  Un ciclista i unes senyores gaudeixen de la Ronda Verda al tram on s'hi fan les reparacions.

 • Tram malmès de la Ronda Verda per acció de les arrels dels arbres.

  Tram malmès de la Ronda Verda per acció de les arrels dels arbres.

 • Rasa oberta en paral·lel a un dels trams en reparació de la Ronda Verda per instal·lar-hi una pantalla que eviti que les arrels tornin a causar desperfectes.

  Rasa oberta en paral·lel a un dels trams en reparació de la Ronda Verda per instal·lar-hi una pantalla que eviti que les arrels tornin a causar desperfectes.