Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol

La vila disposarà de fibra òptica a velocitat de fins a 100Mb

21 de gener de 2014El municipi de Palau-solità i Plegamans disposarà en les properes setmanes de cablejat de fibra òptica que permetrà navegar per internet a una velocitat de fins a 100Mb. La companyia Telefònica és l’encarregada d’explotar el servei i garanteix que la fibra arribarà al 80 per cent de les llars del poble. El regidor de Comunicació i representant a Localret de l’Ajuntament, David Abascal, ha mostrat la seva satisfacció “per l’inici del desplegament de la fibra òptica al municipi. És una bona notícia i significarà un avançament en les comunicacions ja que es tracta de la tecnologia més avançada en el sector de la transmissió de dades”.

 

Tècnicament, el sistema de fibra òptica que es desplega es denomina FTTH (Fiber to Home), la fibra fins a la llar. Es tracta del sistema més avançat dels que existeixen i el que garanteix major velocitat. La velocitat de 100 Mb (deu vegades més ràpid que una ADSL) permet accedir a internet i pujar arxius o fotos a 10 Mb. A més, permet disposar de la televisió en alta definició (HD) com un dels serveis associats.

 

Segons explica l’empresa, el desplegament del cablejat es realitzarà principalment per la canalització ja existent, el que implica minimitzar les obres a realitzar. A més, en cas d’edificis d’habitatges, caldrà que la comunitat de propietaris faci una autorització per poder fer la instal·lació i que arribi, així, als veïns que la contractin. En aquests dies, tècnics de Telefònica començaran a presentar les sol·licituds per tal que les firmin els president s o els administradors de finques.

 

Un cop feta la fase de desenvolupament inicial, es portarà la fibra fins a l’interior dels habitatges dels clients que contractin el servei.

 

Per tal de saber la cobertura FTTH a Palau-solità i Plegamans, es pot trucar al 1004 o al 900 101 010, també a les botigues Movistar i a la web www.movistar.es/fibra.

 


Imatges relacionades

  • Panoràmica de Palau-solità i Plegamans.

    Panoràmica de Palau-solità i Plegamans.

Enllaços relacionats