Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol

El delegat de la Generalitat preveu que el POUM pugui ser aprovat per la Comissió d'Urbanisme abans de l'estiu

7 de maig de 2014El delegat del govern de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, Fernando Brea, ha avançat avui que s'estan realitzant gestions per "desencallar" el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) "per poder portar-lo a l'aprovació en la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat de Catalunya abans de l'estiu". El POUM es troba en fase d'aprovació inicial i resta pendent, entre altres tràmits, de l'emissió d'informes de diversos departaments de la Generalitat de Catalunya per poder avançar cap a l'aprovació definitiva.

 

Fernando Brea ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa que ha ofert amb l'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós. L'Alcaldessa ha agraït la visita de Brea: "Aquesta reunió ha permès avançar en diferents actuacions pendents". El delegat ha estat força gràfic a l'hora d'explicar la utilitat d'aquestes trobades: "Ens permet fer de cadena de transmissió per resoldre les necessitats d'ambdós governs", en referència als procediments que les dues administracions han de coordinar per tirar endavant polítiques i projectes concrets. Brea s'ha mostrat molt satisfet d'aquesta primera visita oficial "a un municipi industrial, capdavanter, amb progrés i innovador, que és una peça clau a la comarca, especialment pel que fa a la creació de riquesa i al benestar de les persones".

 

Brea i Padrós han mantingut una reunió aquest matí a la Casa Consistorial de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans en la que s'ha tractat una llarga llista de temes per coordinar l'activitat de l'equip de govern municipal i de la Generalitat de Catalunya. A banda de la tramitació del POUM, s'han tractat temes com la introducció de criteris unificadors dels plans d'emergència per poder integrar-los en plataformes comunes de treball com ho és la Xarxa Rescat, les polítiques d'impuls industrial i les vinculades a empresa i ocupació, la tramitació de les subvencions del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), l'Espai d'Interès Natural de Gallecs i aspectes concrets dels polígons industrials del municipi, entre altres qüestions.

 

Durant la roda de premsa s'ha parlat també del deute que la Generalitat de Catalunya manté amb l'Ajuntament. En aquest sentit, Padrós i Brea han explicat que en aquest moment ambdues administracions han d'analitzar les xifres i els conceptes per conèixer al detall la naturalesa del deute i confirmar de forma recíproca les quantitats i els conceptes pendents. Brea s'ha compromès en sol·licitar informació directa al departament d'Economia de la Generalitat per conèixer si hi ha alguna transferència encallada per algun problema concret. Per últim, Padrós i Brea han mostrat una sintonia total pel que fa a l'oposició de la Generalitat i l'Ajuntament respecte al projecte de llei de reforma de l'administració local que promou el govern de l'Estat i que ha aixecat una forta oposició del municipalisme català i de la Generalitat de Catalunya.


Imatges relacionades

  • Fernando Brea, delegat del govern de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, signa al llibre d'honor del municipi acompanyat de l'Alcaldessa Teresa Padrós.

    Fernando Brea, delegat del govern de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, signa al llibre d'honor del municipi acompanyat de l'Alcaldessa Teresa Padrós.