Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol

Llum verda a la primera fase de la rehabilitació de la torre de la Casa Folch

16 de maig de 2014L'Ajuntament inicia en breu la primera fase del projecte de rehabilitació de la torre de la Casa Folch, la segona residència del cèlebre escriptor català Josep M. Folch i Torres. "En aquesta imminent intervenció l'objectiu és la conservació de la construcció, evitar que es deteriori encara més, i reparar les façanes per millorar el paisatge urbà", explica David Abascal, Tinent d'Alcaldia d'Atenció Ciutadana i Comunicació i regidor de Patrimoni. La Casa Folch és un edifici inclòs al catàleg de patrimoni arquitectònic com a bé d'interès cultural a protegir.

 

Així, els treballs se centraran en la consolidació de la torre –la resta de la casa està ja rehabilitada i és un domicili particular que pertany als descendents de Folch i Torres- i la reparació de les façanes, així com assegurar que no es deteriori més. També es renovaran els tancaments de fusta de les finestres i es repararà la porxada i la terrassa amb les que compta la torre. El pressupost d'aquests treballs és, aproximadament, de 40.000€, si bé el projecte global de rehabilitació integral de la torre està xifrat en uns 108.000€.

 

Amb tot, l'Ajuntament no ha fixat encara quan es podrà rehabilitar l'interior de la construcció. "En primer lloc, per qüestions econòmiques, però també perquè no s'ha definit encara a quin ús es pot dedicar com a edifici públic", concreta Abascal. Un dels principals problemes és que es tracta d'un edifici molt vertical i amb poca superfície útil a cadascuna de les quatre plantes, inferior als 40 metres quadrats. A tot això cal sumar el fet que "és difícil invertir-hi de forma raonable els recursos que calen, i fer-ho de forma equilibrada de manera que no acabi sent un dispendi que no estigui justificat en raó de l'ús futur", aprofundeix el regidor, ja que, tal i com amplia: "Caldria fer-la accessible, dotar-la d'instal·lacions eficients i actuals de telecomunicacions, electricitat i climatització per poder complir amb les exigències dels equipaments públics".

 

La torre de la Casa Folch compta amb uns jardins d'estil noucentista que l'Ajuntament va rehabilitar fa uns anys. Els jardins romanen tancats, excepte en esdeveniments puntuals com el Mercat Medieval que es va celebrar la setmana passada, pel risc que suposa l'actual estat de la torre i per evitar accions vandàliques mentre aquest immoble municipal continuï sense ús.


Imatges relacionades

  • Façana nord de la torre de la Casa Folch, vista des del jardí del complex.

    Façana nord de la torre de la Casa Folch, vista des del jardí del complex.

  • La Casa Folch i els seus jardins. Vista des de l'avinguda Catalunya.

    La Casa Folch i els seus jardins. Vista des de l'avinguda Catalunya.

  • Vista parcial dels jardins de la Casa Folch.

    Vista parcial dels jardins de la Casa Folch.

Enllaços relacionats