Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 28 de juliol

Un centenar de persones homenatgen l'Alcalde Florenci Nualart als jardins que duen el seu nom

27 d'octubre de 2014Prop d'un centenar de persones es van aplegar ahir al migdia als jardins de l'Alcalde Florenci Nualart i Permanyer, el darrer batlle republicà de Palau-solità i Plegamans. L'acte va servir per descobrir un nou monument, obra de l'artista local Miquel Truyols i Rocabruna, que recorda la figura de Florenci Nualart. Es tracta d'un relleu en bronze on hi apareix la imatge i el nom del batlle, creat en una placa inclinada que descansa sobre un peu també metàl·lic. El conjunt té forma de faristol i s'ha col·locat sobre la gespa dels jardins que envolten el Centre Cívic.

 

Entre els assistents hi havia descendents de l'Alcalde Nualart, membres de la Societat Coral la Unió, entitat de la qual en Florenci Nualart va ser fundador, i l'Agrupació Sardanista del municipi, a més de representants de partits polítics i de diverses associacions de la vila. Van ser-hi també presents l'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, i bona part dels regidors i regidores del consistori.

 

El primer en dirigir-se al públic va ser Jaume Ventura, descendent de Florenci Nualart i membre de l'Associació Cultural Qu4trepins Quaderns de Cultura. Va fer un repàs de la vida i del caràcter de l'Alcalde Nualart. Els anys de la II República "van ser molt complicats, de molt patiment per a ell i la seva esposa", va recordar en Jaume Ventura, abans de definir en Florenci Nualart com "un home íntegre i honest, entregat als seus principis i ideals però respectant les idees dels demés". Tal i com va relatar en Jaume Ventura, després de l'etapa com a alcalde, en Florenci Nualart va tornar a la pagesia. "Va ser una persona molt estimada", va reblar en Jaume Ventura.

 

També va prendre la paraula l'Alcaldessa Teresa Padrós. Va recordar l'obra d'en Florenci Nualart com a batlle, com el fet d'impulsar la creació de les primeres escoles públiques de la vila, en un immoble dissenyat per l'arquitecte Sert i que continua funcionant com a escola pública, ja que és una dels edificis de l'Escola Josep M. Folch i Torres. "Va ser tolerant, entranyable i sensible", va dir Padrós referint-se a Nualart, afegint que "va ensenyar quin és el bon camí, el de la pau, la tranquil·litat i l'amor". Per a l'Alcaldessa, es tracta, doncs, d'un exemple a seguir: "Hem de saber conviure entre tots, com així es fa en aquest poble, on malgrat les diferències i els temps que vivim, agraeixo com a alcaldessa el respecte mutu que hi ha entre els grups polítics", va continuar Padrós. A més, en el seu parlament, va agrair la tasca dels qui treballen i han treballat desinteressadament per recuperar, mantenir i difondre la història de la vila, com els membres de l'Associació Cultural Qu4trepins Quaderns de Cultura, així com la figura de Lluís Ventura, autor, entre altres, del llibre 'El meu poble'.

 

L'acte va continuar amb la descoberta del relleu que recorda la figura de l'Alcalde Nualart, acompanyada musicalment per l'himne de la II República Espanyola. Tot seguit, l'Agrupació Sardanista va fer una ballada de sardanes interpretades per la Societat Coral la Unió.

 

Els jardins de l'Alcalde Florenci Nualart i Permanyer són els que envolten el Centre Cívic, edifici que anys enrere havia acollit el Centre d'Assistència Primària (CAP) del municipi. El relleu que es va inaugurar ahir serveix també d'indicador, ja que especifica el nom d'aquests jardins. El topònim va ser aprovat pel Ple Municipal el 31 de gener d'aquest any precisament per recordar la figura de l'Alcalde Nualart.


Imatges relacionades

 • L'Alcaldessa Teresa Padrós, amb descendents de Florenci Nualart, després de descobrir el relleu que el recorda i mentre sonava l'himne de la II República Espanyola.

  L'Alcaldessa Teresa Padrós, amb descendents de Florenci Nualart, després de descobrir el relleu que el recorda i mentre sonava l'himne de la II República Espanyola.

 • Jaume Ventura, acompanyat d'altres descendents de Florenci Nualart.

  Jaume Ventura, acompanyat d'altres descendents de Florenci Nualart.

 • Jaume Ventura es dirigeix al públic en recordar la vida de Florenci Nualart.

  Jaume Ventura es dirigeix al públic en recordar la vida de Florenci Nualart.

 • L'Alcaldessa Teresa Padrós es dirigeix al públic en l'homenatge a l'Alcalde Florenci Nualart.

  L'Alcaldessa Teresa Padrós es dirigeix al públic en l'homenatge a l'Alcalde Florenci Nualart.

 • L'Alcaldessa Teresa Padrós es dirigeix al públic en l'homenatge a l'Alcalde Florenci Nualart.

  L'Alcaldessa Teresa Padrós es dirigeix al públic en l'homenatge a l'Alcalde Florenci Nualart.

 • L'Alcaldessa Teresa Padrós i descendents de Florenci Nualart, en descobrir el relleu que recorda la seva figura.

  L'Alcaldessa Teresa Padrós i descendents de Florenci Nualart, en descobrir el relleu que recorda la seva figura.

 • Relleu que recorda l'Alcalde Florenci Nualart. Obra de l'artista Miquel Truyols.

  Relleu que recorda l'Alcalde Florenci Nualart. Obra de l'artista Miquel Truyols.

 • Ballada de sardanes en l'homenatge a Florenci Nualart.

  Ballada de sardanes en l'homenatge a Florenci Nualart.

 • Actuació de la Societat Coral la Unió en l'homenatge a l'Alcalde Florenci Nualart.

  Actuació de la Societat Coral la Unió en l'homenatge a l'Alcalde Florenci Nualart.

 • Ballada de sardanes en l'homenatge a Florenci Nualart.

  Ballada de sardanes en l'homenatge a Florenci Nualart.

 • Actuació de la Societat Coral la Unió en l'homenatge a l'Alcalde Florenci Nualart.

  Actuació de la Societat Coral la Unió en l'homenatge a l'Alcalde Florenci Nualart.

 • L'Alcaldessa Teresa Padrós, amb familiars i descendents de Florenci Nualart, entre altres persones.

  L'Alcaldessa Teresa Padrós, amb familiars i descendents de Florenci Nualart, entre altres persones.