Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol

L’Ajuntament continua millorant l’accessibilitat al Pla de l’Alzina i Can Cortès

5 de desembre de 2014L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha reprès les actuacions de millora de la via pública amb l’execució del pla d’accessibilitat aprovat pel consistori. Aquesta setmana s’han iniciat els treballs al Pla de l’Alzina i a Can Cortès.

 

Pel que fa al Pla de l’Alzina, s’està treballant per fer accessibles els passos de vianants dels carrers Filiprim, Arquitecte Puig Boada, Camí Reial i rambla del Sol. Aquesta obra, que té una durada prevista de quatre setmanes i que no preveu afectacions al trànsit, es complementarà amb l’asfaltat dels carrers Filiprim, Arquitecte Puig Boada i Camí Reial.

 

Dins aquesta zona, també s’està treballant en la modificació del traçat de la xarxa de clavegueram municipal a la plaça de l’Alzina, amb l’objectiu d’eliminar el pas de la xarxa per propietats privades i millorar, així, la geometria que dóna problemes en un dels pous. Aquesta obra provocarà afectacions de trànsit en la connexió del nou col·lector a Camí Reial, i restriccions de circulació en el lateral nord de la rotonda de la plaça de l’Alzina. La durada estimada d’aquesta obra és de quatre setmanes.

 

Millores a Can Cortès

Can Cortès és una altra de les zones on es continuen els treballs de millora de l’accessibilitat. En aquest cas, les obres afecten a la vorera del Camí Reial situada davant el restaurant Can Joan (i que és de titularitat pública). La regidora de Manteniment d’Espais Públics, Carme Sanz, destaca que “es tracta d’una vorera que està en molt mal estat i, com que s’ha comprovat que és pública, l’Ajuntament té l’obligació de deixar-la en condicions òptimes, igual que s’està fent a tot el poble”. En aquest sentit, Sanz explica que, “a més del mal estat per l'efecte de les arrels dels arbres, que han aixecat la vorera, tampoc disposa dels amples adequats per tal que sigui accessible”.

 

Dins aquest espai, les obres de millora contemplen mantenir la configuració actual amb l’aparcament en semibateria, i fer la vorera completament accessible. La durada estimada d’aquesta obra és de quatre setmanes i pot afectar de forma puntual al trànsit.

 

Finalment, i dins d’aquest mateix sector, s’ha previst la formació de dos pous de registre nous per tal de realitzar el manteniment de la xarxa de serveis. Aquesta obra tindrà una durada d’una setmana.

 

Sanz conclou que “amb aquestes obres, seguim millorant el poble per tal de fer-lo completament accessible, fent especial incidència en la millora dels barris”.


Imatges relacionades

  • Les obres a la vorera del restaurant Can Joan, davant de Can Cortès, la fan accessible alhora que es mantenen els aparcaments.

    Les obres a la vorera del restaurant Can Joan, davant de Can Cortès, la fan accessible alhora que es mantenen els aparcaments.

  • A la plaça de l'Alzina s'hi fan actuacions que també afecta al clavegueram, cosa que obliga a fer restriccions de trànsit.

    A la plaça de l'Alzina s'hi fan actuacions que també afecta al clavegueram, cosa que obliga a fer restriccions de trànsit.

  • Diverses millores es fan al barri del Pla de l'Alzina, com al carrer Filiprim.

    Diverses millores es fan al barri del Pla de l'Alzina, com al carrer Filiprim.