Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol

El proper 7 de gener comencen les obres de la pista poliesportiva coberta

30 de desembre de 2014El proper dimecres 7 de gener s’inicien les obres de construcció de la nova pista poliesportiva coberta, que es situarà al costat del Pavelló Municipal Maria Víctor. Les obres han estat adjudicades per un total de 548.833,41 euros i tindran una durada prevista de 4 mesos.

 

L’empresa adjudicatària, d’un total de 13 empreses presentades al concurs, ha estat l’empresa Cobra que, a més de realitzar una reducció econòmica en el preu de licitació, ha assumit un seguit de millores constructives valorades en 142.571,94€.

 

El 7 de gener es faran els treballs de col·locació de la tanca de delimitació, el que deixarà fora de servei l’aparcament pavimentat situat entre el pavelló i l’Escorxador. Per aquest motiu, només quedarà habilitat l’aparcament de darrera del pavelló, accedint-hi pel gual del carrer Folch i Torres.

 

El Tinent d'Alcaldia d'Atenció Ciutadana i Comunicació i regidor d'Equipaments de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, David Abascal, explica que "aquesta pista serà un nou equipament esportiu molt demandat per les entitats i els usuaris del pavelló d'esports". "Permetrà oferir un millor servei, amb més hores de disponibilitat dels equipaments esportius per a tots els usuaris", afegeix Abascal, en referència a les dificultats actuals per cobrir la demanda d'espais disponibles per a la pràctica d’esports de pista.

 

A més, la nova pista coberta tindrà altres usos més enllà de l'esportiu. "Permetrà resoldre la necessitat de disposar d'un espai a cobert amb aforament suficient per acollir actes de Festa Major, concerts o altres", destaca el regidor. "Ara –continua Abascal-, aquests esdeveniments s'han de fer en espais provisionals, com carpes o l'envelat desmuntable, que suposen un cost important per a l'Ajuntament". "Serà un espai gran, amb un aforament de 1.200 persones assegudes (800 en cas d’haver-hi taules), i al qual se li podrà treure un molt bon profit" especifica el regidor. Abascal explica, a més, que abans de donar llum verda al projecte "l'equip de govern hi ha estat treballant durant 3 anys amb la participació de les regidories d’Esports, Festes i Joventut". Tant David Abascal com Miquel Rovira, regidor d'Esports de l'Ajuntament, han mantingut converses amb les entitats esportives per tractar aquest tema, cites que van culminar amb l'exposició del projecte en una reunió que es va fer el mes de juny.

 

Edifici i inversió

Aquest projecte donarà com a resultat una pista esportiva de 44 metres de longitud per 22 metres d'ample, que quedarà sota una coberta a dues aigües de 48,3 metres de llargada per 30,8 metres d'amplada, sostinguda amb una estructura metàl·lica de pilars i sense parets. La pista quedarà orientada de nord a sud, alineada, doncs, amb les dues naus del pavelló d'esports i encarada al passeig de la Carrerada. El paviment serà de terratzo. Comptarà, així mateix, amb un sistema d’il·luminació adequat a la pràctica esportiva i als esdeveniments culturals que s’hi programaran. Entre la nau oest del pavelló d'esports –la més recent- i la nova pista hi quedarà una franja lliure d'uns 20 metres d'amplada.

 

"Aquest projecte s'ajusta a les possibilitats econòmiques reals de l'Ajuntament tant pel que fa a la inversió requerida com pel que fa a les futures despeses de manteniment i funcionament, i es fa per respondre a una necessitat manifesta i amb la intenció de donar un millor servei a la ciutadania.", assenyala Abascal. "El projecte es finança al 50% amb una subvenció de la Diputació de Barcelona de 300.000€ que l'Ajuntament va sol·licitar l'any 2012 i que es va concedir al 2013", especifica el regidor, qui concreta que "la resta de la inversió es nodreix de fons propis, entre els quals n'hi ha 150.000€ provinents del conveni urbanístic del futur polígon de Can Valls [zona on s'ubicava el Càmping Palau]".

 

La finca sobre la que es construirà el nou equipament es trobava totalment afectada, des del 1978 i pel Pla General vigent, com a terreny destinat a equipaments esportius. De fet, l'Ajuntament estava obligat a comprar-la per destinar-la a aquest ús. "L'adquisició es fa ara perquè és quan es necessiten els terrenys", conclou Abascal. El preu pagat per l’Ajuntament per aquests 2.224 metres quadrats ha estat de 121.891,86€. Durant anys l’Ajuntament ha estat pagant un lloguer per disposar d’aquest espai per al seu ús públic, com per exemple la instal·lació de l’envelat de Festa Major o Fira Palau.

 


Imatges relacionades

  • Pista i espai d'aparcament del c/Folch i Torres

    Pista i espai d'aparcament del c/Folch i Torres

  • Pista Poliesportiva coberta

    Pista Poliesportiva coberta