Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 25 de setembre

En marxa les obres de remodelació de la plaça Lluís Companys, on s'hi creen noves voreres

26 de gener de 2015L'objectiu principal de l'actuació és millorar l'accessibilitat i la seguretat viària dels vianants

 

L'Ajuntament ha iniciat les obres de remodelació de la plaça Lluís Companys, un punt cèntric de la vila on s'enllacen cinc carrers que absorbeixen un elevat volum de trànsit. El gruix dels treballs se centra en la creació de noves voreres i l'ampliació i reforma de les existents. Així s'aconsegueix que la plaça sigui més accessible i segura per als vianants. Els treballs compten amb un pressupost de 29.802,13€ i s'allargaran, segons les previsions, fins a principis de març.

 

Carme Sanz, regidora de Manteniment d'Espais Públics, destaca que amb la reforma "es transforma una plaça que no estava concebuda per als vianants". "Les persones que caminaven per l'avinguda Diagonal es trobaven que, en arribar a la plaça, no podien creuar-la amb seguretat perquè no hi havia continuïtat perquè les voreres no estaven unides amb passos de vianants", exemplifica la regidora. A més, tal i com recorda Sanz, "la plaça és un punt molt important en els camins escolars, ja que al seu entorn s'hi troben dues escoles, una escola bressol i l'institut públic del municipi". L'Ajuntament, tal i com recorda Sanz, "ha comprovat en els darrers mesos i amb pintura [senyalització horitzontal] la funcionalitat per al trànsit del nou disseny i el resultat ha estat positiu".

 

La reforma inclou la creació d'una vorera que ocuparà part del que fins ara era una rotonda per regular el trànsit i no una plaça. Així es dóna continuïtat a la vorera del costat sud de l'av. Diagonal. La reforma de voreres per ampliar-les i fer-les accessibles transcendeix l'àmbit de la plaça. S'actua també en les dels trams més propers dels carrers Dr. Navarro i Colom. Finalment, es culminarà l'obra asfaltant el sector afectat i pintant la senyalització horitzontal, amb els nous passos de vianants, places d'aparcament i altres senyals de trànsit. 


Imatges relacionades

  • Els treballs faran que la vorera sud de l'av. Diagonal tingui continuïtat, ja que ocuparà una part de l'actual rotonda.

    Els treballs faran que la vorera sud de l'av. Diagonal tingui continuïtat, ja que ocuparà una part de l'actual rotonda.

  • Vista de la plaça Lluís Companys des del c. Dr. Navarro.

    Vista de la plaça Lluís Companys des del c. Dr. Navarro.

Documentació adjunta