Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimarts, 3 d'agost

El govern porta el POUM al Ple Municipal del 26 de març per a la seva aprovació provisional

20 de març de 2015El Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) encara la recta final. L'equip de govern municipal el portarà al proper Ple Municipal Ordinari, que se celebra el dijous 26 de març, per a la seva aprovació provisional. En la mateixa sessió plenària es resoldran les al·legacions presentades durant el període d'exposició pública. Un cop el Ple Municipal faci l'aprovació provisional, s'enviarà a la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona (CTUB) per a què realitzi l'informe pertinent per a la seva aprovació definitiva, moment a partir del qual, i després de la seva publicació, el document entrarà en vigor.

 

El POUM arriba a aquesta fase final de la seva tramitació després d'haver-se aprovat inicialment al Ple Municipal el 30 d'abril del 2013. Des d'aleshores i fins al 14 de setembre del 2013 va ser sotmès al període d'exposició pública, quan la ciutadania, empreses i organitzacions van presentar unes 166 al·legacions. Des del setembre del 2013 i fins a aquest mes de març del 2015, el POUM aprovat inicialment ha estat examinat per diversos organismes de la Generalitat de Catalunya, que han emès informes al respecte. "L'avaluació que contenen els informes han estat finalment favorables, però s'han lliurat amb força demora i això és el que ha retardat les fases finals de la tramitació", explica Àngels Marcuello, Tinenta d'Alcaldia de Territori i Medi Ambient de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

 

La resolució que es preveu aprovar en el proper Ple Municipal referent a les al·legacions presentades, seran enviades de forma individualitzada a cadascuna de les persones que van redactar-les. Per a la seva resolució, l'equip tècnic ha tingut en compte les peticions, els suggeriments i les propostes exposades, el benefici comú per al municipi, els criteris genèrics i generals dels àmbits on s'ubica cada propietat, la legalitat vigent i les prescripcions assenyalades pels diferents organismes de la Generalitat de Catalunya.

 

"L'equip de govern té la voluntat d'informar puntualment del que estableix el POUM i de cada etapa de la seva tramitació", afirma Àngels Marcuello. Així, el POUM que es preveu aprovar de forma provisional el 26 de març estarà disponible al web municipal per a què tothom el pugui consultar. A més, totes les persones que ho desitgin podran reunir-se amb els tècnics de l'equip redactor del POUM per aclarir dubtes i obtenir informació més detallada sobre el que estableix el document un cop sigui aprovat definitivament per part de la Generalitat.


Imatges relacionades

  • Panoràmica parcial de Palau-solità i Plegamans.

    Panoràmica parcial de Palau-solità i Plegamans.