Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 26 de juliol

Visita de la Diputació de Barcelona per avançar en el projecte de la nova Biblioteca Municipal

11 de març de 2016Es preveu poder presentar el projecte del nou edifici en el termini d’un d’any

 

Dues professionals de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, de la gerència del Serveis de Biblioteques i d’arquitectura, van visitar ahir el terreny on l’Ajuntament vol construir la nova Biblioteca Municipal, situat entre les avingudes Catalunya i Verge de Montserrat. Les van acompanyar Laura Navarro, 5a Tinenta d’Alcaldia i regidora d’Edificis i Projectes, i Miquel Rovira, regidor d’Urbanisme i d’Esports, junt amb dos arquitectes de l’Ajuntament.

 

La visita és un pas necessari per tal que el personal tècnic de la Diputació de Barcelona emeti un informe de viabilitat favorable. Des de l’Ajuntament s’ha lliurat la normativa urbanística local i els plànols del terreny per tal que tinguin la documentació necessària per elaborar-lo. Si és favorable, es traslladarà al Servei d’Equipaments i Espai Públic de la Diputació de Barcelona per tal que es fixi el preu de redacció del projecte.

 

Jordi Pujol, regidor de Cultura de l’Ajuntament, detallava la setmana passada, quan es va anunciar l’elecció del terreny, que “l’espai ha estat escollit per criteris tècnics”. I és que l’Ajuntament considera que les característiques del solar s’ajusten als requisits de la Diputació. I això és imprescindible per assolir l’objectiu de l’equip de govern: que el nou equipament “formi part de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona”, tal i com subratllava Pujol. “Som un dels 6 municipis de més de 5 mil habitants que encara no disposen d’una biblioteca en condicions”, especificava el titular de Cultura.

 

“Des de l’Ajuntament estem convençuts que la ubicació rebrà el vist-i-plau de la Diputació de Barcelona”, preveu Miquel Rovira, regidor d’Urbanisme, després de la visita d’aquest matí. I és que, efectivament, es tracta d’un terreny cèntric, ben comunicat, proper a centres educatius i amb aparcament proper. Ocupa una superfície de 2.100 metres quadrats, és de titularitat municipal i compta amb qualificació d’equipament cultural. És el terreny on actualment hi ha les pistes i la seu del Club de Petanca. Rovira, com a regidor d’Esports, va explicar també la setmana passada que l’Ajuntament crearà les noves instal·lacions de petanca en un altre solar que es troba al carrer Ebre, al costat de la Ronda Verda de la Riera.

 

Malgrat que la visita de la Diputació és un pas significatiu en la creació del nou equipament, encara és d’hora per saber com serà l’edifici, fins que no es redacti el projecte. Això sí, es vol que sigui “un edifici singular”, destaca Laura Navarro, regidora d’Edificis i Projectes. Tanmateix es preveu que tindrà dues plantes, encara que la major part de la zona funcional per a la ciutadania es concentrà en una d’elles. En qualsevol cas, l’Ajuntament té la intenció que el nou equipament contribueixi a fer de l’avinguda Catalunya “un veritable eix urbà del municipi”, complementa Navarro. “Trucarem a totes les portes per demanar subvencions i aconseguir que l’impacte econòmic sobre els pressupostos municipals sigui el mínim possible”, afirmava la setmana passada la regidora de Projectes respecte al finançament, tant de la redacció del projecte com de la construcció de l’edifici.


Imatges relacionades

  • Miquel Rovira i Laura Navarro, en la visita del solar de la futura biblioteca, amb professionals tècnics de la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

    Miquel Rovira i Laura Navarro, en la visita del solar de la futura biblioteca, amb professionals tècnics de la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

  • Solar on es construirà la nova Biblioteca Municipal.

    Solar on es construirà la nova Biblioteca Municipal.