Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol

Es presenta a la ciutadania el Projecte de participació per a la millora de la riera de Caldes

24 de maig de 2016El grup de recerca RIL, Regeneració de Territoris Intermedis, format per investigadors de la School of Architecture de la UIC Barcelona, juntament amb investigadors de l’Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona, organitzen la jornada de presentació del Projecte de participació per a la millora de la riera de Caldes, al Centre Cívic el Vapor, de Santa Perpètua de Mogoda, el proper divendres 27, de 17 a 20 hores.

 

La jornada compta amb el suport dels ajuntaments de Palau-solità i Plegamans, Santa Perpètua de Mogoda, la Llagosta i Caldes de Montbui. Teresa Padrós, Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, i Miquel Rovira, regidor d’Urbanisme del mateix municipi, assistiran a l’acte.

 

L’objectiu d’aquesta jornada és presentar el Projecte de participació per a la millora de la riera de Caldes a la ciutadania de les quatre poblacions. Aquest projecte ha obtingut el premi d’ajut a la recerca que atorga l’Obra Social la Caixa amb el programa RecerCaixa 2015, juntament amb la col·laboració de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP).

 

Aquest projecte de participació neix amb l’objectiu de millorar la qualitat ambiental i potenciar l’ús social de la riera de Caldes mitjançant la implicació de la ciutadania en els processos de presa de decisions, i en la implementació i manteniment de les accions de millora endegades.

 

Segons expliquen els autor del projecte, “fins ara la rehabilitació dels rius s’ha abordat des d’un punt de vista tècnic, sense tenir en compte la visió de la ciutadania. En aquest context, els rius urbans han esdevingut corredors cívics essencials pera  la sostenibilitat de les regions metropolitanes; i la implicació i el treball coordinat de la ciutadania amb les administracions públiques i altres agents resulta essencial per a la seva rehabilitació i manteniment a llarg termini”.

 

Per aquest motiu, el projecte proposa un mètode de treball participatiu per a la rehabilitació de corredors fluvials, aplicat en aquest cas concret a la riera de Caldes.

 

Durant la jornada del proper divendres, es farà una presentació del projecte i un taller participatiu entre les persones assistents sobre accions de millora a realitzar a la riera de Caldes, entre d’altres aspectes com la consulta de l’eslògan del projecte o el retorn dels resultats de les primeres entrevistes.


Imatges relacionades

  • 160524 rieracaldes anecs palauplegamans

    160524 rieracaldes anecs palauplegamans

  • 160524 rieracaldes projecteparticipacio

    160524 rieracaldes projecteparticipacio