Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 4 d'agost

Hisenda comença demà una regularització del cadastre de la vila

24 de maig de 2016El Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques iniciarà demà, dimecres 25 de maig, un procediment extraordinari de regularització del Cadastre d’una part dels domicilis de la vila “motivat per la necessitat d’adaptar els valors cadastrals dels immobles a les construccions realment existents”, segons indica la resolució publicada al BOE.

 

Aquesta resolució, de la Direcció General del Cadastre i amb data 16 de febrer, es va publicar al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) el passat 22 de febrer, i en ella es determinen els municipis i el període d’aplicació del procediment de regularització cadastral. Entre els pobles afectats hi ha el de Palau-solità i Plegamans.

 

Tot i que la resolució es va publicar al febrer, va ser ahir quan l’Ajuntament va rebre el comunicat per part de l’empresa SCATA Soluciones Catastrales S.L.L., encarregada dels treballs, de l’inici de la revisió cadastral.

 

El regidor d’Economia, Marc Sanabria, vol deixar de manifest que “aquesta revisió ve directament del Ministeri, sense que l’Ajuntament hagi participat de cap manera”.

 

Segons ha comunicat el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, l’objectiu és fer una regularització cadastral dels immobles urbans i rústics per tal d’incorporar al Cadastre les construccions i alteracions (ampliacions, reformes, rehabilitacions) que no hagin estat declarades i que, per tant, no tributin correctament en l’IBI.

 

Aquesta regularització no implica una nova revisió de valors cadastrals, ja que els immobles regularitzats es valoraran amb la ponència vigent, i el procediment no afectarà a la resta d’immobles que tributen correctament.

 

Els tècnics de l’empresa que faran els treballs de regularització realitzaran, a partir de demà, fotografies de les façanes dels edificis des de la via pública, treballs de mesurament de construccions i obtindran la informació necessària per poder tramitar els procediments en els immobles que es vegin afectats. Aquests tècnics s’identificaran davant la ciutadania amb una credencial del Cadastre i amb el seu DNI. En cas de dubte, la ciutadania pot fer la verificació de la identitat dels treballadors trucant a la Línia Directa del Cadastre, al 902.37.36.35. També es pot trucar a la Línia Directa del Cadastre al número 91.387.45.50.


Imatges relacionades

  • Panoràmica parcial de Palau-solità i Plegamans.

    Panoràmica parcial de Palau-solità i Plegamans.

Enllaços relacionats