Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol

El Ple Municipal aprova per unanimitat el Programa Funcional de la nova Biblioteca

29 de juliol de 2016El Ple Municipal del mes de juliol, celebrat ahir al vespre, ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics el Programa Funcional de la nova Biblioteca de Palau-solità i Plegamans. “Agraïm a tots els grups el suport a aquest programa. És prioritat de l’equip de govern poder tenir una biblioteca municipal que reculli totes les necessitats de la nostra vila”, ha explicat el regidor de Cultura, Jordi Pujol.

 

De fet, l’aprovació és un dels darrers tràmits d’aquest punt d’elaboració del projecte, ja que ara, un cop validat el Programa Funcional (que ha estat elaborat  per la Gerència del Servei de Biblioteques de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de Diputació de Barcelona), es converteix en la base que han de seguir els arquitectes que vulguin presentar-se al concurs d’idees que es convocarà per escollir l’avantprojecte arquitectònic. Aquest ha de tenir en compte els espais i les directrius marcades pel Programa Funcional. La Diputació preveu convocar-lo a finals d’aquest any. Ja al llarg del 2017 es vol avançar en altres fases constructives fins a tenir el projecte executiu i, en paral·lel, treballar “l’ànima de la biblioteca”, en paraules de Marta Cano, de la Gerència del Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, expressades en la presentació del programa que es va fer el 13 de juliol.

 

De fet, aquesta mateixa setmana es va fer una reunió entre els Serveis Tècnics municipals i el Servei d’Equipaments i Espais Públics de la Diputació per explicar els detalls del concurs d’idees que es convocarà per adjudicar l’avantprojecte de l’edifici que acollirà la nova biblioteca. En aquesta reunió hi van participar els regidors de Cultura, Jordi Pujol; d’Urbanisme, Miquel Rovira; i d’Edificis i Projectes, Laura Navarro.

 

La previsió és convocar el concurs en uns dos mesos i que a finals d’any s’escullin les cinc propostes finalistes i, entre elles, la guanyadora. “Voldria que tot el procés avancés més de pressa, si bé ens consta que la Diputació fa tot el possible per escurçar els terminis”, se sincera Jordi Pujol. El regidor de Cultura sí que es mostra satisfet pel que fa al tipus de concurs que es convoca per decidir l’avantprojecte arquitectònic: “Permet incorporar modificacions sobre la proposta escollida sense haver de convocar nous concursos”. Un altre avantatge, comenta Pujol, és que no sols resultarà elegida la idea, sinó que l’equip que la presenti serà també l’encarregat d’elaborar l’avantprojecte: “Això farà que es desenvolupi de forma més ràpida perquè ja hi hauran treballat”.

 

La proposta guanyadora obtindrà un premi de 20.000€, uns diners que es descomptaran de la redacció del projecte executiu, que es preveu que suposarà una inversió de 150.000€. Les altres quatre finalistes rebran 3.000€ cadascuna. Això permet que l’avantprojecte pugui combinar idees de les propostes finalistes amb la guanyadora. Tanmateix, tots els projectes han de complir amb les directrius del Programa Funcional de la Biblioteca Municipal elaborat per la Diputació.


Imatges relacionades

  • Terreny on s'ubicarà la nova biblioteca.

    Terreny on s'ubicarà la nova biblioteca.

  • Terreny on s'ubicarà la nova biblioteca.

    Terreny on s'ubicarà la nova biblioteca.

Documentació adjunta