Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol

Aquest diumenge és el ‘Dia de la riera!’, una jornada per recuperar l’ús social de la Riera de Caldes

17 de novembre de 2016Tothom pot participar en activitats simultànies a Caldes de Montbui, Palau-solità i Plegamans, Sta. Perpètua de Mogoda i la Llagosta

 

El projecte Viu la riera! organitza aquest diumenge, 20 de novembre El dia de la riera, una jornada amb activitats que tenen l’objectiu de promoure l’ús social de la Riera de Caldes, acostant-la a la ciutadania a través del passeig, la fotografia i les noves tecnologies. Tothom pot apuntar-se a una caminada, gimcana fotogràfica i xocolatada que es faran de forma simultània als quatre municipis que travessa aquest curs d’aigua.

 

Les activitats començaran a les 9.30h, a l’Espai Jove l’Escorxador en el cas de Palau-solità i Plegamans, i és previst que acabin a les 13h. A dia d’avui ja hi ha 101 persones inscrites només en aquest municipi. De 9.30h a 11h, els i les participants podran gaudir d’una caminada guiada pels entorns de la riera i prendre part d’una gimcana fotogràfica, per acabar plegats a les 11h amb una xocolatada a l’Espai Jove L’Escorxador. A partir de les 12h, l’equip de Viu la riera! presentarà la plataforma web www.viulariera.org que permetrà recollir opinions, inquietuds i visions de la ciutadania sobre els espais fluvials.

 

El projecte Viu la riera! consisteix principalment en intentar desenvolupar mètodes en els quals es cerca portar a terme accions de millora de la riera de Caldes des del punt de vista participatiu i que aquestes accions proposades per la gent, també puguin ser implementades i mantingudes per la pròpia ciutadania. Compta amb el suport de RecerCaixa, un programa impulsat per l’Obra Social “la Caixa” amb la col·laboració de l’ACUP (Associació Catalana d’Universitats Públiques).

El grup de recerca RIL, Regeneració de Territoris Intermedis, format per investigadors de la School of Architecture de Universitat Internacional de Catalunya Barcelona, juntament amb investigadors de l’Institut de Medi Ambient (IMA) de la Universitat de Girona, són els creadors del projecte i organitzadors de El dia de la riera!.

 

Segons els  organitzadors, des dels anys 80 i fins avui, la rehabilitació de la riera de Caldes, molt malmesa per la sobrepressió urbana de dècades anteriors, s’ha abordat bàsicament des d’una visió tècnica amb progressos remarcables en aspectes com la seguretat davant les inundacions i la millora de l’ecosistema fluvial: “No obstant això, la recuperació social de la riera encara és un repte pendent”.

 

Cal recordar que El dia de la riera! servirà de plataforma per presentar la primera fase del web de cartografia per a la participació ciutadana Viu la riera!, que permetrà identificar i dissenyar propostes ciutadanes de millora de la riera en fases posteriors. Marta Benages, investigadora del grup RIL, ha recordat perquè han centrat el seu projecte en la riera: “Dels rius se n'ha parlat molt i les rieres són les grans invisibles, la de Caldes tenia diferents condicionants, com que no compta amb un gran municipi i altres petits, la varietat d'espais naturals, agrícoles, industrial i les zones residencials, tot un conjunt de fets que donen interès a estudiar aquest retorn a la riera com a espai de lleure ciutadà".

 

Programa El dia de la riera!

9.30 h  Caminada o gimcana fotogràfica, tu tries

11.00 h Xocolatada a l’Espai Jove L’Escorxador    

12.00 h Participació al web www.viulariera.org

 

Inscripcions

Els interessats a assistir a El dia de la riera! s’han de registrar al formulari web que trobaran a www.viulariera.org.

 

Premis

Premis per a petits i grans entre tots els participants a la gimcana i al web de la riera.


Imatges relacionades

  • Gallineta d'aigua al tram palauenc de la Riera de Caldes.

    Gallineta d'aigua al tram palauenc de la Riera de Caldes.

  • Cartell 'Dia de la riera!'.

    Cartell 'Dia de la riera!'.

Documentació adjunta

Enllaços relacionats