Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 25 de setembre

La ciutadania pot opinar a Viulariera.org sobre l’estat de la riera de Caldes i el seu entorn

22 de novembre de 2016Un centenar de persones participen a Palau-solità i Plegamans d’una caminada i gimcana fotogràfica en ‘el Dia de la riera!’

 

El projecte d’investigació i participació ciutadana Viu la riera! ha obert un lloc web on totes les persones que ho desitgin poden opinar sobre l’estat de la riera de Caldes i el seu entorn. Així, la ciutadania dels quatre municipis que travessa aquest afluent del Besòs pot identificar els indrets i els aspectes que agraden, els que no i tot allò que canviaria per millorar. L’eina permet penjar-hi fotografies i escriure comentaris. El projecte complet consta de diversos estadis. Ara, i durant quatre mesos, està oberta la fase de recollir opinions. Més endavant s’obriran els períodes de decisió i disseny.

 

El lloc web viulariera.org es va presentar aquest diumenge, dins la jornada ‘el Dia de la riera!’, que es va celebrar simultàniament a Caldes de Montbui, Palau-solità i Plegamans, Santa Perpètua de Mogoda i la Llagosta, que són les quatre viles unides per aquest curs d’aigua. Un centenar de persones van acudir a la convocatòria de Palau-solità i Plegamans, fent que aquest fos el municipi amb més participació.

 

La jornada va consistir en una caminada d’uns 5 km que va començar a l’Espai Jove l’Escorxador per anar fins al parc de l’Hostal del Fum a través de la Ronda Verda de la Riera. De tornada, el grup va passar per la comanda templera de Santa Magdalena, l’església romànica de Santa Maria de Palau-solità i el passeig de la Carrerada. La passejada va servir perquè tothom participés d’una gimcana fotogràfica. Ja de nou a l’Escorxador, Xavier Garcia, membre del grup d’investigació impulsor del projecte, va presentar el web convidant “a fer aportacions sobre què agrada de la riera de Caldes i què es milloraria”. Tot plegat té l’objectiu de facilitar la participació ciutadana i incorporar les seves opinions i interessos en les decisions que es prenguin lper millorar la qualitat ambiental de la riera de Caldes i l’ús ciutadà dels seus espais.

 

“És un estudi molt positiu; ens ajudarà molt a l’hora de decidir intervencions a la riera de Caldes”, expressava Miquel Rovira, regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, en acabar la caminada. Rovira, de fet, ja troba un sentit pràctic immediat al projecte: “D’aquí podem treure opinions que ens poden servir en l’estudi que estem fent per millorar la Ronda Verda de la Riera. Aquest projecte, junt amb el que estem preparant, servirà per actuar segons el que la gent vol”. Luisa Fernández, Tinenta d’Alcaldia i regidora de Medi Natural, qui també va participar de la caminada, comparteix l’entusiasme: “Totes les iniciatives que potenciïn la participació i recullin l’opinió de la ciutadania són molt positives”.

 

El projecte Viu la riera! neix de la col·laboració entre el Grup d’Investigació en Regeneració de Territoris Intermitjos, format per investigadors de la School Architecture de UIC Barcelona, junt amb investigadors de Medi Ambient de la Universitat de Girona. Compta amb el Suport de RecerCaixa, un programa impulsat per l’Obra Social la Caixa en col·laboració amb l’ACUP, i dels ajuntaments dels quatre municipis del corredor de la riera de Caldes.


Imatges relacionades

 • Caminada del 'Dia de la riera!'.

  Caminada del 'Dia de la riera!'.

 • Ànecs a la riera de Caldes, pont de la Carrerada. Caminada del 'Dia de la riera!'.

  Ànecs a la riera de Caldes, pont de la Carrerada. Caminada del 'Dia de la riera!'.

 • Caminada del 'Dia de la riera!'. Església de Santa Maria de Palau-solità.

  Caminada del 'Dia de la riera!'. Església de Santa Maria de Palau-solità.

 • Caminada del 'Dia de la riera!'. Novembre 2016.

  Caminada del 'Dia de la riera!'. Novembre 2016.

 • Presentació del web de participació 'Viu la riera!'. Novembre 2016.

  Presentació del web de participació 'Viu la riera!'. Novembre 2016.

 • Presentació del web de participació 'Viu la riera!'. Novembre 2016.

  Presentació del web de participació 'Viu la riera!'. Novembre 2016.

Enllaços relacionats