Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 28 de juliol

L’Ajuntament aconsegueix una subvenció de 450.000€ per a la modernització del polígon de Can Cortès Nord

30 de maig de 2018L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha aconseguit una subvenció de 450.000 euros de la Diputació de Barcelona per a la modernització del polígon industrial Can Cortès Nord. Palau ha estat un dels 17 municipis, d'un total de 72 que es van presentar a la convocatòria d'ajudes, que ha aconseguit la subvenció. Aquesta quantitat suposa gairebé un terç del total del pressupost de l'obra, que costarà 1.472.442,95€.

 

El suport econòmic atorgat per la Diputació forma part de la concessió d’ajuts econòmics del Programa complementari de modernització de polígons del Pla “Xarxa de Governs Local 2016-2019”.

 

Cal recordar que el 50% del cost de la re-urbanització del polígon, 732.000€, el satisfaran els propietaris de la zona afectada amb contribucions especials, i l'altre 50% anirà a càrrec de l’Ajuntament, amb 290.000€ més els 450.000€ de la subvenció de la Diputació.

 

Actuacions

 

Entre les actuacions previstes, es contempla la renovació de les voreres i el ferm, millorar els accessos a les naus, actualitzar i augmentar l’enllumenat públic, instal·lar-hi la xarxa de fibra òptica, refer clavegueres, augmentar les places d’aparcament, completar la xarxa de subministrament de gas i millorar la de l’aigua, a més a més de renovar la senyalització horitzontal i vertical. La previsió es començar les obres al mes de novembre del 2018 i acabar-les en uns sis mesos.

 

Miquel Rovira, regidor d’Urbanisme, ha valorat molt positivament la concessió d'aquesta ajuda econòmica per part de la Diputació de Barcelona: «Aquesta subvenció permetrà reduir de manera molt important el cost que la re-urbanització del polígon tindrà pels industrials».

 

El regidor considera que: «És evident i urgent la necessitat de millorar l’estat actual del polígon, que té més de 40 anys». «Hi ha problemes greus d’accessibilitat, d’il·luminació...» afegeix el regidor per recolzar la importància de l’actuació. La seva ubicació, en un lloc cèntric, de connexió entre barris de la vila i a tocar d’equipaments com el CAP, afegeix rellevància a l’actuació.

 

«Aquesta projecte és una veritable oportunitat per poder modernitzar el polígon Can Cortès Nord, reposant i millorant les xarxes dels serveis i les infraestructures, millorant la mobilitat existent, i en definitiva una renovació i actualització per aquest punt central del municipi», diu el regidor Rovira.

 

El polígon de Can Cortès Nord està format per dues illes industrials definides pels Carrers Isaac Peral, Indústria, de la Cierva i Can Cortès, i pels carrers de la Cierva, Indústria, Doctor Fleming i Can Cortès. Aquest espai es va començar a executar en els anys 70 i ara es troba molt deteriorat i obsolet.


Imatges relacionades

  • Recreació virtual del projecte de reurbanització del polígon de Can Cortès Nord

    Recreació virtual del projecte de reurbanització del polígon de Can Cortès Nord

Documentació adjunta