Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
divendres, 24 de setembre

Finalitzen les obres de millora dels accessos al Castell de Plegamans

29 d'abril de 2019Comencen els treballs a la plaça Ball de Gitanes i avancen els de la Masia de Can Cortès

 

Les obres de millora dels accessos al Castell de Plegamans ja han finalitzat. S’ha obert ja l’estacionament de vehicles on abans estava restringit per les obres. Les feines s’han dut a terme dins el termini previst. L’acció ha servit per remodelar l’entorn i alhora millorar l’accessibilitat a l’entrada principal i dotar-la d’una superfície pavimentada a l’accés.

 

Donat que el Castell de Plegamans està catalogat com a BCIN i és considerat com a Àrea Arqueològica, segons el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) en vigor des del 30 d'octubre del 2015, s’ha realitzat la tramitació pertinent, sol·licitant l’informe als Serveis Territorials de Cultura a Barcelona, el qual fou favorable. Sol·licitant també el permís d’intervenció arqueològica preventiva per tal de realitzar l’excavació, tal com s’indica al Decret 78/2002 de 5 de març, del Reglament de protecció del patrimoni arqueològic i paleontològic.

 

Tota l’actuació s’ha portat a terme sempre fora del mateix Castell, és a dir, només s’han intervingut els accessos d’una manera controlada per garantir la imatge de tot el complex.

 

Les feines van ser adjudicades a l’empresa COPAVI OBRES I SERVEIS per un import de 36.133,86€. S’ha finalitzat la setmana anterior al Mercat Medieval que se celebra aquest cap de setmana i per aquest motiu aquests dies s’estarà produint el seu muntatge.

 

Plaça Ball de Gitanes i Masia de Can Cortés

 

Per altra banda aquesta setmana han començat les obres del Projecte d’Instal·lació d’elements de joc a la Plaça Ball de Gitanes. Les feines han estat adjudicades a l’empresa OBRES I PAVIMENTS LLOVET, S.L. per un import de 30.120,24€ IVA inclòs i la durada aproximada de les mateixes és de 4 setmanes, sempre que les condicions meteorològiques siguin les òptimes.

 

Les obres de la Masia de Can Cortés avancen a bon ritme i ja s’han retirat les tanques de l’entrada principal per la qual ja es pot accedir.


Imatges relacionades

 • Accessos Castell de Plegamans

  Accessos Castell de Plegamans

 • Accessos Castell de Plegamans

  Accessos Castell de Plegamans

 • Accessos Castell de Plegamans

  Accessos Castell de Plegamans

 • Inici obres plaça Ball de Gitanes

  Inici obres plaça Ball de Gitanes