Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dijous, 5 d'agost

L’Ajuntament aporta 10 mil euros per intervencions a la Comanda Templera

30 de maig de 2019La setmana passada es va signar un acord preliminar de col·laboració entre l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i la propietària de la Comanda Templera de Santa Magdalena perquè s’aportin 10 mil euros destinats a fer front a treballs d’eliminació de la vegetació arrelada en els elements arquitectònics. En aquestes intervencions hi haurà d’intervenir un tècnic en conservació-restauració, per garantir que l’actuació permeti consolidar els elements que quedin desprotegits.

 

Aquests 10.000 euros d’ajuda surten d’una partida dels pressupostos municipals que permetrà evitar riscos i perills derivats de l’estat de l’immoble. Es preveu que els treballs es puguin dur a terme en els pròxims sis mesos.

 

Més enllà dels treballs immediats, la rehabilitació de la Comanda Templera requereix d’una major inversió. A aquests efectes l’Ajuntament i la propietat gestionaran la participació d’altres administracions i organismes públics, tant en la redacció dels estudis tècnics necessaris com en l’execució de les obres.

 

S’observa la conveniència de fer un pla d’etapes de les intervencions a realitzar, ja que hi ha diversos elements a restaurar, previ un estudi històric i de projecte. En principi s’aprecia que el primer element a restaurar hauria de ser la Capella, de la qual cal completar la coberta i la part del tancament imprescindible per impedir l’entrada d’aigua. Les obres necessàries per restaurar el monument han de ser objecte d’autorització per part del Departament de cultura.


Imatges relacionades

  • Comanda templera de Santa Magdalena

    Comanda templera de Santa Magdalena

  • Signatura Conveni amb Comanda Templera

    Signatura Conveni amb Comanda Templera