Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol

Comencen les obres per rehabilitar la torre de la Casa Folch

12 de desembre de 2019L’Ajuntament va rebre una subvenció de 200.000 € per part de la Diputació per aquests treballs

 

Aquesta setmana han començat les obres de rehabilitació de la torre de la Casa Folch. Els treballs contemplen una reforma interior de les quatre plantes de l’edifici i el reforç de l’estructura, ja que el 2015 ja es van portar a terme tasques de rehabilitació de la façana. S’eliminaran les particions interiors de l’habitatge per crear una sala d’exposicions, mentre que les plantes superiors es reservarien per a l’ús d’entitats. Es preservarà, però, el despatx de Josep Maria Folch i quedarien pendents les millores d’accessibilitat, amb la instal·lació d’un ascensor, ubicat a la part exterior de la torre, i l’accés directe a la primera planta a través d’una passera.

 

Aquests treballs consistiran en la millora de la capacitat portant de l’estructura per a donar compliments als nous requisits d’ús de l’edifici. Se substituiran els sostres de fusta de la torre, es reforçaran les bigues de formigó i es reforçaran els dentells de les obertures existents. Per altra banda també es reconstruirà l’escala interior i es proposarà una nova distribució de la planta baixa per a disposar de banys que donin servei a l’edifici i també als jardins. El programa funcional de l’edifici es desenvoluparà en 4 plantes, eliminant particions interiors i originant espais diàfans.

 

El projecte arquitectònic aprovat vetlla per tenir present les preexistències així com la integració del nou equipament a l’entorn seguint els criteris d’intervenció del Catàleg de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Arqueològic. L’actuació proposada compta amb l’informe favorable del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El pressupost de l’obra total s’ha adjudicat per 296.012,40 € (IVA inclòs) a l’empresa Técnicas de Rehabilitación y Construcción S.L. Les obres tenen una durada prevista sis mesos.

 

Les obres es poden dur a terme gràcies a una subvenció de 200.000 € atorgada per la Diputació de Barcelona, dins del programa complementari de reforma i millora d’equipaments locals; Línia de suport 5 “d’edificis singulars i elements patrimonials”. Aquest import se suma a l’aportació municipal ja prevista, una partida d’uns 110.000 €, la qual només permetia portar a terme la reforma del primer pis. Ara, es pot contemplar la rehabilitació total d’aquest bé patrimonial tan significatiu del municipi. La torre de la Casa Folch i el seu jardí van ser cedits per la família Folch a l’Ajuntament i, actualment, formen part del Catàleg de protecció del patrimoni arquitectònic i arqueològic.


Imatges relacionades

 • Inici obres Torre Casa Folch.

  Inici obres Torre Casa Folch.

 • Treballs de rehabilitació de la Casa Folch.

  Treballs de rehabilitació de la Casa Folch.

 • Treballs de rehabilitació de la Casa Folch.

  Treballs de rehabilitació de la Casa Folch.

 • Treballs de rehabilitació de la Casa Folch.

  Treballs de rehabilitació de la Casa Folch.

 • Treballs de rehabilitació de la Casa Folch.

  Treballs de rehabilitació de la Casa Folch.