Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol

L’autobús urbà circularà també els dissabtes a partir del 6 d’abril

5 d'abril de 2013A partir del 6 d’abril l’autobús urbà funcionarà també els dissabtes. Ara bé, l’autobús urbà dels dissabtes té algunes modificacions en l’horari i el recorregut respecte al servei que presta aquest mitjà de transport de dilluns a divendres.

 

Pel que fa a l’horari, els dissabtes funcionarà només durant el matí i el migdia. La primera expedició sortirà de la plaça Ratapinyada, al barri de Can Falguera, a les 08.30h. La darrera iniciarà el recorregut al mateix indret a les 13.30h. En total cada dissabte farà 11 expedicions, una cada 30 minuts. Pel que fa al recorregut, hi ha algunes modificacions donades per la ubicació del Mercat Setmanal i per facilitar l’accés al mateix, així com per optimar l’itinerari. Així, i per exemple, els dissabtes no recorrerà la zona de la Pineda Sud. D’altra banda, els dissabtes funcionaran dues noves parades al c. Camí Reial, a prop de la plaça de l’Alzina.

 

Els usuaris que vulguin utilitzar-lo podran fer-ho amb l’abonament reduït del bus urbà, que subvenciona l’Ajuntament. S’adquireix per un preu de 3€ i permet fer 10 viatges. Només es pot comprar als estancs Palou (av. Catalunya, 229) i Asturgó (av. Catalunya, 129) i és exclusiu per al bus urbà, independentment de si s’utilitza de dilluns a divendres o els dissabtes.

 

D’aquesta manera, l’autobús urbà permetrà que la ciutadania pugui acudir en transport públic al mercat setmanal, que té lloc els dissabtes al matí al centre del municipi. “Però no està pensat només perquè la gent pugui anar al mercat, també és útil perquè puguin anar a les diverses zones comercials del municipi, a les farmàcies, a fer un cafè, a fer vida social...”, va explicar el regidor de Transports, Pedro Sánchez, en anunciar l’ampliació del servei a Ràdio Palau.

 

Sánchez puntualitza que de moment el servei estarà en proves fins ben entrat l’estiu: “De moment circularà els dissabtes fins al 31 de juliol”. “Si hi ha bona resposta –continua el regidor- i es compleixen els objectius pel que fa al nombre d’usuaris quedaria inclòs el servei dels dissabtes de forma definitiva, a partir del setembre, ja que a l’agost no circula el bus urbà”. Sánchez especifica que aquesta ampliació del servei “no té cap cost afegit per a l’Ajuntament”. Això es deu a l’augment d’usuaris registrat durant els últims mesos i coincidint amb la implantació de l’abonament social.

 

Durant el 2012 l’autobús urbà va registrar més de 12.000 usuaris. Això implica reduccions en el dèficit econòmic del servei. En primer lloc perquè com més usuaris el fan servir, més quantioses són les bonificacions que atorga la Generalitat de Catalunya als ajuntaments que es fan càrrec d’aquest servei. En segon lloc, per la mateixa aportació que fan els viatgers en adquirir els abonaments, encara que aquests tinguin un preu reduït en estar subvencionats pel consistori. En definitiva, l’ampliació del servei dels dissabtes ha estat possible perquè l’augment d’usuaris ha fet que no s’hagi assolit la xifra de 97.000€ de dèficit anual previst.


Imatges relacionades

  • L'autobús urbà, a la parada del Centre Cívic

    L'autobús urbà, a la parada del Centre Cívic

Enllaços relacionats