Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 27 de setembre

El bus urbà manté el preu social malgrat la pujada general del transport públic

14 de gener de 2014L'abonament social de l'autobús urbà de Palau-solità i Plegamans manté el preu de 3€ per tenir dret a realitzar 10 viatges. El preu queda congelat per als usuaris perquè l'Ajuntament assumeix l'increment de tarifes en el transport públic que ha decretat l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) des de l'1 de gener del 2014. L'abonament social de l'autobús urbà de Palau-solità i Plegamans només es pot utilitzar en aquesta línia. Es pot adquirir als estancs Palou (av. Catalunya, 229) i Asturgó (av. Catalunya, 129).

 

"Considerem que l'autobús urbà és un servei molt important en un municipi urbanísticament dispers com el nostre i que cal dedicar-hi esforços perquè continuï registrant bons resultats en el nombre d'usuaris", destaca el regidor de Transport de l'Ajuntament, Pedro Sánchez. "Un nou increment de tarifes quan moltes persones continuen patint una situació econòmica precària és molt contraproduent", critica Sánchez. El regidor recorda que "des de la instauració de la subvenció que efectua l'Ajuntament en aquest abonament s'ha registrat un increment continu i contundent d'usuaris del bus urbà". Per exemple, l'increment entre els anys 2012 i 2013 ha estat del 50,44%, ja que durant el 2012 l'autobús urbà va registrar 11.878 usuaris; 17.869 al 2013. L'increment és encara més notable si es compara amb el 2011, quan se'n van registrar 5.192. "Aquests resultats ens convencen a seguir apostant per la subvenció del títol i no penalitzar l'usuari ni, en conseqüència, posar en risc el servei aplicant la pujada fixada des de l'ATM".

 

L'increment de tarifa decretat per l'ATM per al 2014 suposa un encariment del 5,1% en el preu de l'abonament de 10 viatges de l'autobús urbà, ja que a 31 de desembre el cost d'aquest títol era de 7,85€ i ha passat a costar 8,25€ a partir de l'1 de gener. Com que els usuaris paguen 3€ en adquirir l'abonament, és l'Ajuntament qui satisfà els 5,25€ restants, un 63,63% del cost total. Els usuaris paguen el mateix preu (3€) amb el qual es va instaurar l'abonament social del bus urbà, a la tardor del 2011, perquè el consistori ha assumit totes les pujades de tarifa que s'han aplicat des d'aleshores així com l'augment de l'IVA decretat pel govern de l'Estat al setembre del 2012.


Imatges relacionades

  • Una passatgera puja al bus urbà a la parada del Centre Cívic.

    Una passatgera puja al bus urbà a la parada del Centre Cívic.

  • El bus urbà, al seu pas per la rotonda situada al límit entre els barris de Montjuïc i Can Duran.

    El bus urbà, al seu pas per la rotonda situada al límit entre els barris de Montjuïc i Can Duran.

Enllaços relacionats