Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 26 de juliol

Dilluns comencen les obres de reforma del tram superior del passeig de la Carrerada

18 de setembre de 2014 • Els treballs s'inicien a l'av. Catalunya, on es donarà pas alternatiu als vehicles que hi circulin
 • Es recomana la variant de la C59 com a alternativa

El proper dilluns 22 de setembre s'inicien els treballs de reforma integral del tram superior passeig de la Carrerada, projecte que inclou obres de millora en el segment de l'avinguda Catalunya que es troba en la intersecció amb la Carrerada. Carme Sanz, regidora de Manteniment d'Espais Públics explica que "l'obra comporta molèsties, especialment pel que fa al trànsit, però cal fer-la per millorar la seguretat viària i l'accessibilitat així com la qualitat de l'espai públic i solucionar problemes en aquest punt neuràlgic de la vila".

 

Els treballs comencen a l'avinguda Catalunya, la principal artèria del municipi. Per fer-los és necessari donar pas alternatiu als vehicles que circulin en el tram afectat, el més cèntric d'aquesta via que travessa la vila de nord a sud. Per minimitzar els problemes que això pot comportar en la mobilitat, l'Ajuntament recomana que s'utilitzi com a alternativa la variant de la carretera C59, sobretot en les hores punta de trànsit i per als conductors que vulguin accedir als barris que es troben al sud o al nord del centre -o que desitgin sortir-ne-. Les línies d'autobús amb parades a l'avinguda Catalunya no patiran cap modificació. El projecte inclou, en aquest carrer, la creació d'un nou pas de vianants i l'ampliació de les voreres en les cantonades que connecten aquesta via amb el passeig de la Carrerada i amb el carrer Plegamans per millorar la seguretat viària i l'accessibilitat.

 

Millora de l'espai públic

El projecte global, que té un pressupost de 269.900€, és més extens i se centra en el passeig de la Carrerada, en el tram comprès entre el Camí Reial i l'avinguda Catalunya. S'hi amplien les voreres, entre moltes altres actuacions. Un cop finalitzats els treballs, les voreres quedaran al mateix nivell que la calçada –en elevar-se aquesta- en el segment que va del Camí Reial a la intersecció amb els carrers Anselm Clavé i Comerç. Des d'aquí, i fins a l'avinguda Catalunya, calçada i voreres restaran a diferents nivells, però s'amplien les voreres i s'hi creen vuit places d'aparcament. Es renova, a més, l'asfalt del tram afectat. En paral·lel, es crea una nova placeta a la cantonada nord de la intersecció entre el passeig de la Carrerada i l'avinguda Catalunya, on s'hi plantaran arbres i s'hi instal·larà mobiliari urbà. D'altra banda, s'amplien les voreres del carrer Plegamans, en el tram comprès entre l'avinguda Catalunya i el carrer Castell. Per últim, s'aprofita la reforma de tot el sector –trams del pg. de la Carrerada, av. Catalunya i c. Plegamans- per renovar el clavegueram i les canonades de subministrament d'aigua potable.


Imatges relacionades

 • Les obres s'inicien a l'avinguda Catalunya. Vista del tram afectat, on es donarà pas alternatiu als vehicles

  Les obres s'inicien a l'avinguda Catalunya. Vista del tram afectat, on es donarà pas alternatiu als vehicles

 • Tram del passeig de la Carrerada que es reforma. Vista des de l'avinguda Catalunya.

  Tram del passeig de la Carrerada que es reforma. Vista des de l'avinguda Catalunya.

 • Tram del passeig de la Carrerada que es reforma. Vista des del Camí Reial.

  Tram del passeig de la Carrerada que es reforma. Vista des del Camí Reial.

Documentació adjunta