Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol

La parada d'autobús de l'Alzina es trasllada uns metres de forma provisional per obres

20 d'abril de 2015Els treballs duraran un mes i es fan per millorar la seguretat viària i l'accessibilitat

 

L'Ajuntament ha començat avui les obres per reformar la parada d'autobús de l'Alzina, situada a l'avinguda Catalunya en sentit Barcelona. És una de les parades d'autobús més cèntriques i utilitzades del municipi. Els usuaris i usuàries d'aquesta parada hauran d'utilitzar una altra de provisional que s'ha d'ubicar a uns metres de l'original. Ha de quedar situada just al costat del semàfor per a vianants que permet creuar l'avinguda Catalunya en aquest indret.

 

Carme Sanz, Tinenta d'Alcaldia i regidora de Manteniment d'Espais Públics, explica que "amb la reforma de la parada es millora la seguretat viària en aquest punt i es dóna continuïtat a les millores en accessibilitat que s'han fet darrerament en aquesta zona del municipi". En efecte, la disposició de la parada original suposava un risc per a la seguretat viària. Estava situada en una mena de carril d'incorporació a l'av. Catalunya que estava separat d'aquesta via per un parterre. L'autobús, per accedir a aquest carril d'incorporació i a la parada, havia de creuar l'extrem final del carrer Juli Garreta, en la seva intersecció amb l'av. Catalunya. En aquest punt hi havia el risc de topar amb els vehicles que, des del carrer Garreta, s'incorporessin a l'av. Catalunya en sentit Caldes de Montbui o es trobessin aturats al final del d'aquest carrer per la senyal de STOP que regula aquesta maniobra.

 

El pressupost d'aquests treballs està xifrat en 42.840,81€. Consisteixen en eliminar aquest carril d'incorporació i crear una àmplia vorera en la superfície que ocupava, que és on quedarà ubicada la parada definitiva. Es millora també l'accessibilitat perquè no hi havia vorera per arribar fins a la parada, tan sols una franja de terra seguida d'un desnivell força pronunciat. Amb aquesta nova vorera i les obres que s'han fet recentment a la plaça de l'Alzina i diversos carrers de la zona, es crea un itinerari accessible per connectar la parada fins a l'Institut Ramon Casas i altres punts del centre del municipi. Un cop finalitzades les obres, l'autobús tindrà espai suficient a la parada per deixar-hi i recollir-hi passatgers sense haver d'abandonar l'avinguda Catalunya ni ocupar-ne la calçada.


Imatges relacionades

 • La parada provisional ha de quedar senyalitzada a la vorera que es troba immediatament després del pas de vianants que creua l'av. Catalunya.

  La parada provisional ha de quedar senyalitzada a la vorera que es troba immediatament després del pas de vianants que creua l'av. Catalunya.

 • La parada provisional s'ha d'ubicar just al costat del semàfor, a uns metres de la parada original, que es pot veure al fons de la imatge.

  La parada provisional s'ha d'ubicar just al costat del semàfor, a uns metres de la parada original, que es pot veure al fons de la imatge.

 • La parada original de l'Alzina, en desús per obres.

  La parada original de l'Alzina, en desús per obres.

 • S'elimina el carril d'incorporació per crear una àmplia vorera, lloc on quedarà ubicada definitivament la parada de l'Alzina.

  S'elimina el carril d'incorporació per crear una àmplia vorera, lloc on quedarà ubicada definitivament la parada de l'Alzina.

 • El pas de vianants que creua l'av. Verge Montserrat a la plaça de l'Alzina s'ha fet accessible recentment.

  El pas de vianants que creua l'av. Verge Montserrat a la plaça de l'Alzina s'ha fet accessible recentment.

Documentació adjunta