Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 26 de juliol

L’Ajuntament reivindica millores en el transport públic arran de l’Acord per la Qualitat de l’Aire

8 de març de 2017Palau-solità i Plegamans està ubicat a l’àrea d’influència de l’Àmbit-40, al límit extern de la zona on es restringirà la circulació dels vehicles més antics

 

Palau-solità i Plegamans pressionarà perquè la Generalitat de Catalunya i l’Estat Espanyol millorin les infraestructures i els serveis de transport públic tenint en compte que el municipi està inclòs a l’anomenada àrea d’influència de l’Àmbit-40. Això vol dir que la vila s’implica en l’acord que van prendre ahir diverses institucions per millor la qualitat de l’aire a la conurbació de Barcelona. El document estableix, entre altres mesures, la restricció progressiva en la circulació dels vehicles més antics en considerar-los més contaminants.

 

El fet d’estar inclòs a l’àrea d’influència significa que Palau-solità i Plegamans queda fora de l’Àmbit-40, fora de la zona on s’implementaran les restriccions, però sí comporta un compromís per “contribuir en la difusió i sensibilització entre la ciutadania, en tant que són generadors de mobilitat sobre aquesta zona de  protecció especial”, segons explica la nota de premsa emesa pel departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

 

En definitiva, l’acord afecta a la mobilitat de la ciutadania de Palau-solità i Plegamans que ha de desplaçar-se cap a qualsevol municipi de l’Àmbit-40, però també a aquelles persones que viuen en aquest àmbit i acudeixen a Palau-solità i Plegamans, com pot ser el col·lectiu de treballadors i treballadores dels polígons industrials de la vila.

 

Palau-solità i Plegamans demanarà millores en el transport públic, afirmen des de l’equip de govern les regidores Carme Sanz (Mobilitat) i Luisa Fernández (Medi Natural). “Algunes d’aquestes reivindicacions són històriques, però ara sí que ho han de concretar”, amplia Fernández, que va acudir en representació del municipi a la reunió on es va signar l’Acord per la Qualitat de l’Aire, celebrada aquest dilluns.

 

El consistori recorda que Palau-solità i Plegamans està molt mal comunicat amb altres poblacions del Vallès i de la conurbació de Barcelona.  Ambdues regidores plantegen millores molt diverses, com la implantació de noves línies d’autobús i ferrocarril, l’ampliació de les bonificacions sobre el transport públic o la creació d’aparcaments dissuasius (park & ride) a les estacions de ferrocarril o d’autobús de la perifèria de Barcelona.

 

De fet, Palau-solità i Plegamans està ben connectat amb Barcelona a través del servei d’autobús, però no està comunicat amb municipis propers com Granollers o Terrassa, entre molts altres. Els transbords que s’haurien de fer per arribar-hi fan que el temps de viatge en transport públic sigui massa llarg com per ser una opció viable.

 

A més, Palau-solità i Plegamans no compta amb cap línia de ferrocarril. Algunes de les reivindicacions històriques del municipi hi tenen a veure, com recuperar l’antic tren que el travessava. Anava de Mollet del Vallès a Caldes de Montbui i fa dècades que es va eliminar. Una altra línia ferroviària inexistent però reivindicada històricament i que podria donar servei al municipi és la coneguda com orbital, que connectaria Granollers amb Sabadell i altres poblacions.

 

Malgrat les reivindicacions per la millora del transport públic, Fernández considera que l’Acord per la millora de la Qualitat de l’Aire és positiu: “Són mesures necessàries. És un tema preocupant perquè perjudica la salut de les persones i cal tenir en compte que aquestes mesures segueixen les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut i la Unió Europea”.

 

Es poden llegir els detalls de l’ampli acord que han pres un bon nombre d’administracions públiques a la nota de premsa: ‘Primer acord institucional per a la millora de qualitat de l’aire a la conurbació de Barcelona’.

 


Imatges relacionades

  • 170308 acordqualitataire panoramicaparcial conurbaciobcn vista castellplegamans

    170308 acordqualitataire panoramicaparcial conurbaciobcn vista castellplegamans

  • 170308 acordqualitataire liniabus barcelona

    170308 acordqualitataire liniabus barcelona