Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
divendres, 30 de juliol

Activen un certificat d'autoresponsabilitat per justificar desplaçaments

21 de març de 2020El sistema estarà operatiu a partir de la mitjanit de diumenge

 

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans informa que el Govern posa en marxa un document que permetrà als ciutadans desplaçar-se durant l'estat d'alarma

 

El document ja està penjat a internet, des d'on es pot descarregar. I el sistema estarà operatiu a partir de la mitjanit de diumenge. També el tindran en paper els cossos policials.

 

Aquest document pretén informar la ciutadania de quins són els casos en què es pot sortir al carrer. No hi ha cap obligació de portar-lo, però facilitarà la feina als Mossos, que comprovaran si s'ajusta a la realitat i veuran si hi ha sanció. Està inspirat en el model que ha seguit França.

La gent pot explicar a la declaració autoresponsable el motiu del seu desplaçament. La Generalitat avisa que si s'intenta enganyar la policia s'aplicarà la sanció corresponent.

 

  • Cadascú podrà signar el seu propi certificat, per justificar el seu viatge.
  • Els casos que permet al·legar aquest document són aquests: l' adquisició d'aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat; assistència a centre, servei o establiment sanitari; desplaçament al lloc de treball per efectuar la prestació laboral, professional o empresarial; retorn al lloc de residència habitual; assistència o atenció a persones grans, menors d'edat, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables; o desplaçament a entitat financera o d'assegurança. També es contempla la possibilitat que hi hagi una causa de força major o situació de necessitat, que s'ha d'especificar.
  • Si no es compleix el confinament i es fa un desplaçament sense justificació, el ciutadà serà sancionats amb multes que van dels 100 als 600.000 euros en aplicació de la 'llei mordassa'.

Per descarregar-se el certificat de responsabilitat per desplaçar-se: certificat d'autoresponsabilitat

Per descarregar-se el certificat de responsabilitat EDITABLE fes clic en el document que pots trobar adjunt a l'esquerra de la notícia amb el títol: Certificat d'autoresponsabilitat editable.


Imatges relacionades

  • La Generalitat activa un certificat d'autoresponsabilitat

    La Generalitat activa un certificat d'autoresponsabilitat

Documentació adjunta