Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 4 d'agost

Finalitzen els treballs de millora de la rotonda de la C-59

26 de juny de 2020L'Ajuntament ha acordat amb la Generalitat construir una passarel·la per a vianants i ciclistes en paral·lel al pont de la carretera C-155

 

L'alcalde de Palau-solità i Plegamans, Oriol Lozano, acompanyat del secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha visitat avui els treballs de millora de la rotonda a la C-59, que han finalitzat i han tingut un cost de 620.000 euros. Es tracta del giratori de la C-59 que dona accés pel nord al nucli urbà per mitjà de la B-143 i que registra un trànsit elevat, especialment en hores punta. A la visita també han assistit el delegat de la Generalitat a Barcelona Juli Fernández, i l'alcalde de Caldes de Montbui, Isidre Pineda.

 

Oriol Lozano ha dit: “Vull celebrar aquesta millora a la C-59 i també anunciar que estem a punt de tancar un conveni amb la Generalitat per a la cessió a l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans de la carretera de l’Avinguda Catalunya, per a que sigui un espai amable pels vilatans i les vilatanes". 

 

La rotonda té un diàmetre exterior de 50 metres i compta amb una calçada de 8 metres d’amplada i voral exterior de 2,5 metres. Els treballs han consistit en la construcció d’un carril segregat que dona continuïtat a la circulació  dels  vehicles de la carretera C-59 en direcció Caldes de Montbui sense necessitat d’entrar a la rotonda. D’aquesta manera, el giratori queda alliberat de bona part del trànsit que registra actualment.

 

Els treballs s’han complementat amb el desviament previ dels serveis afectats, l’adequació de la senyalització, barreres de seguretat, drenatge i abalisament, i les mesures d’integració en l’entorn.

 

Gavín ha valorat que “és un gran dia pel territori perquè ha finalitzat una actuació estratègica que resol un punt conflictiu de la mobilitat de tot aquest territori, on es produeixen unes retencions i certa inseguretat de trànsit com a resultat d’aquesta acumulació, especialment en hores punta  i caps de setmana”. En aquest sentit, ha constatat que “l’obra està incrementant molt la fluïdesa i està donant un nivell de seguretat més gran que el que teníem”.

 

De la seva banda, el delegat del Govern, Juli Fernández, ha valorat  "la  millora que suposarà aquesta obra en la vida dels veïns i veïnes del Vallès i, de forma colateral, en el transport públic, en reduir les situacions de col·lapse que es produïen en aquest punt".

 

Nova passera a la C-155

  

Així, també a Palau-solità i Plegamans, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha impulsat el projecte per a la construcció d’una passarel·la per a vianants i ciclistes en paral·lel, aigües avall, al pont de la carretera C-155 sobre la riera de Caldes.

 

La nova estructura permetrà donar continuïtat a l’itinerari de vianants des del nucli de Can Parera fins al centre urbà, amb millors condicions de seguretat. L’obra comportarà una inversió aproximada d’1,3 milions d'euros. El secretari  ha  avançat que el projecte es licitarà a la tardor.

 

Lozano ha valorat molt positivament aquesta obra: També vull celebrar l'acord per construir una passarel·la per a vianants en paral·lel al pont de la carretera C-155, una vella reivindicació dels veïns i veïnes de Can Parera”.

 

Aquesta actuació s’emmarca en un conveni, que es formalitzarà en les  pròximes setmanes, per a la cessió de la travessera de la C-155 de la Generalitat a l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.


Imatges relacionades

  • L'alcalde Oriol Lozano amb Isidre Gavín, Julià Fernàndez i Isidre Pineda

    L'alcalde Oriol Lozano amb Isidre Gavín, Julià Fernàndez i Isidre Pineda

  • Visita a la C-59

    Visita a la C-59

  • Técnics, regidors i regidores, alcaldes, i representants de les institucions

    Técnics, regidors i regidores, alcaldes, i representants de les institucions