Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 25 de setembre

Arrenca la Setmana Europea de la Mobilitat amb la gratuïtat del bus urbà

15 de setembre de 2020Serà a partir d’aquest dimecres 16 de setembre i s’allargarà fins el dimarts 22 de setembre 

 

Palau-solità i Plegamans se suma un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat, una iniciativa que se celebra a Catalunya del 16 al 22 de setembre amb la participació d’institucions, entitats, associacions i operadors.

 

Per tal de conscienciar la població sobre la importància de la mobilitat sostenible, l’Ajuntament ofereix el servei d’autobús urbà de forma completament gratuïta entre els dies 16 i 22 de setembre, ambdós inclosos. Es poden consultar els horaris i el recorregut del bus urbà al web Transport públic i Mobilitat

 

El regidor de Mobilitat i Transports, Ovidi Popescu va aprofitar el dia d’ahir per donar una volta amb el bus urbà per conèixer millor el trajecte i poder implementar millores. Alhora ha volgut posar èmfasi en que “hem de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com son els desplaçaments a peu, en bicicleta, vehicles elèctrics i transport públic”.  

 

Amb el lema ‘Per una mobilitat sense emissions, la Setmana del 2020 vol arribar a la neutralitat en emissions de carboni al 2050. 

 

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

 • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
 • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
 • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
 • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
 • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

Imatges relacionades

 • Setmana Europea de la Mobilitat

  Setmana Europea de la Mobilitat

 • Bus urbà

  Bus urbà