Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 4 d'agost
  |
 • Imprimeix la pàgina

Comencen nous treballs per sanejar un tram de la Riera de Caldes

15 de febrer de 2013Aquest cop l’actuació té lloc entre els ponts del passeig de la Carrerada i de Can Cladellas

 

Aquesta setmana han començat nous treballs per sanejar un tram del llit de la Riera de Caldes dins el terme municipal de Palau-solità i Plegamans. Aquesta vegada les feines es duen a terme al tram central, entre els ponts del passeig de la Carrerada i de Can Cladellas. Els treballs es fan de forma coordinada entre la Regidoria de Medi Ambient i la Regidoria d’Esports, ja que els treballs afecten el tram del costat del camp de futbol municipal.

 

El regidor de Medi Ambient, Pedro Sánchez, no amaga la seva satisfacció davant aquesta intervenció: “És una actuació important i necessària, però no es tracta d’arrasar la vegetació del riu, sinó de treure les plantes i arbres que poden causar problemes amb les avingudes d’aigua però sense malmetre l’hàbitat de la fauna de ribera”.

 

És previst que els treballs de neteja durin una setmana, i suposen una inversió aproximada per a l’Ajuntament d’uns 3.500 euros, despesa que assumeixen les regidories de Medi Ambient i d’Esports.

 

L’Ajuntament es fa càrrec de la despesa tot i que la competència per mantenir les lleres de rius i rieres en bones condicions és de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Això sí, per poder fer la intervenció el consistori ha hagut de demanar permís a l’ACA i obtenir el vist-i-plau, gestions que ja s’han culminat. “Volem demostrar a l’ACA que si la Generalitat té dificultats per actuar, l’Ajuntament comparteix el problema i pot ajudar per fer les intervencions amb finançament municipal”. De fet, segons Sánchez, aquests diners que hi dedica l’Ajuntament “provenen del romanent de l’exercici 2012 d’ambdues regidories”. “Gràcies a la bona gestió feta dels pocs recursos i a la cautela amb què s’han fet les despeses hem pogut disposar d’aquesta liquiditat i dedicar-la a aquesta actuació”.

 

Aquesta és la segona actuació que es fa a la Riera de Caldes en pocs mesos. Recentment va finalitzar una altra operació de poda i sanejament de vegetació en un tram situat més al nord, al barri de la Pineda. En aquella ocasió va ser l’Ajuntament qui va insistir a l’ACA perquè hi actués i així ho va fer, però en aquest cas amb finançament de l’ens de la Generalitat. De cara a aquest any l’Ajuntament sol·licita a l’ACA que inclogui les diverses rieres que passen pel municipi en el seu programa anual de manteniment de lleres, si bé encara no es té la certesa que es dugui a terme. Es tracta de les rieres i torrents de Caldes, de Sentmenat, de Can Duran i del Caganell.

 


Imatges relacionades

 • Vista d'una part del tram on es fan els treballs

  Vista d'una part del tram on es fan els treballs

 • Els regidors Pedro Sánchez (Medi Ambient) i Miquel Rovira (Esports) inspeccionen l'inici dels treballs

  Els regidors Pedro Sánchez (Medi Ambient) i Miquel Rovira (Esports) inspeccionen l'inici dels treballs

 • Part del tram que se saneja, amb el camp de futbol al fons

  Part del tram que se saneja, amb el camp de futbol al fons

 • Maquinària pesada desbrossant bardisses i altres plantes

  Maquinària pesada desbrossant bardisses i altres plantes

 • Un operari tala arbres situats dins el llit de la riera

  Un operari tala arbres situats dins el llit de la riera

Enllaços relacionats