Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 4 d'agost
    |
  • Imprimeix la pàgina

Multitudinària caminada des de Caldes i Palau fins a Montserrat

8 d'abril de 2013Un total aproximat de 140 persones van participar el passat dissabte en la Caminada Caldes-Palau a Montserrat. D’aquest grup 56 eren excursionistes provinents de Palau-solità i Plegamans; la resta, de la població veïna de Caldes de Montbui. El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, Miquel Rovira, una de les persones que va completar la caminada, contextualitza: “L’èxit és rotund perquè en només un any s’ha triplicat el nombre de participants del municipi, de 18 a 56”. El regidor afegeix: “L’organització ha estat perfecta i no hi va haver cap problema; tot estava previst i calculat: els horaris, els avituallaments, el cotxe escombra el bus de tornada...”. Per tot plegat, Rovira expressa les seves felicitacions als organitzadors.

 

La caminada ha estat organitzada conjuntament pels centres excursionistes d’ambdues poblacions. Tots dos grups sortien cadascú de la seva vila a les 5.15h de la matinada de dissabte per reunir-se a Sentmenat poc després i enfilar plegats des d’aquí el camí fins a Monsterrat. Enric Feitó, membre del Centre Excursionista de Palau-solità i Plegamans, va explicar a Ràdio Palau que aquesta caminada “no té caràcter competitiu, es tracta d’anar tots junts amb la intenció de conèixer la comarca i els seus paisatges i passar un bon dia caminant”. Probablement aquest és un dels factors que van provocar que es formés un grup molt heterogeni, amb persones d’edats molt diverses. Això sí, donada la magnitud de la caminada, d’unes 12 hores ininterrompudes i amb l’ascensió final a Montserrat, Feitó sí recomanava els dies previs que els participants haurien d’estar “avesats a caminar”. Després de molts quilòmetres el grup va assolir el seu objectiu. Des d’allà la tornada a Palau-solità i Plegamans i Caldes de Montbui es va fer mitjançant autocars.

 

Des del Centre Excursionista del municipi recorden que aquesta no és l’única activitat que fan, ja que organitzen “sortides tots els mesos i de nivells de dificultat molt diferents” –especifica Feitó- i animen tothom qui ho vulgui a unir-s’hi.


Imatges relacionades

  • Bona part del grup d'excursionistes palauencs i calderins en un dels punts d'avituallament

    Bona part del grup d'excursionistes palauencs i calderins en un dels punts d'avituallament

  • Un punt del camí des de Palau i Caldes i amb la silueta de Montserrat al fons

    Un punt del camí des de Palau i Caldes i amb la silueta de Montserrat al fons

Enllaços relacionats