Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 25 de setembre
  |
 • Imprimeix la pàgina

Excursió d'unes quaranta persones a la serra de Can Riera i l'oest del municipi

28 de febrer de 2014Unes quaranta persones han participat aquest matí en la segona caminada del cicle Caminar és fer salut, que organitza l'Ajuntament. Cada últim divendres de mes, entre gener i maig, es fa una passejada per l'entorn agrícola i forestal del municipi, en la que hi pot participar tothom qui ho vulgui.

 

El grup s'ha trobat a dos quarts de deu del matí al Pavelló Municipal d'Esports Maria Víctor, on han rebut la salutació del regidor d'Esports, Miquel Rovira, i de la regidora de Gent Gran, Carme Sanz. La regidora els ha traslladat la salutació de l'Alcaldessa, que no ha pogut assistir degut a un imprevist. Miquel Rovira, per la seva banda, ha acompanyat el grup en l'excursió, que ha durat unes dues hores. Ha aprofitat l'ocasió per animar-los a participar en les següents caminades així com en l'ascensió a Montserrat que es preveu fer properament. Els excursionistes han estat acompanyats també per una parella de voluntaris de Protecció Civil, com a mesura de prevenció i per resoldre immediatament qualsevol incidència.

 

Les persones que estiguin interessades en alguna de les següents excursions han d'inscriure-s'hi prèviament, a la Masia de Can Cortès, de dilluns a divendres, de 10 a 14h (tel.: 93.864.41.77). La durada aproximada de cada passejada és d'entre 2 i 3 hores, incloent-hi una petita pausa per compartir un esmorzar de germanor.

 

La passejada ha començat quan els excursionistes han enfilat el passeig de la Carrerada cap a l'oest. Des d'allà han pujat fins al barri de Montjuïc i Can Duran. A partir d'aquí s'han endinsat per boscos i camps, fins arribar al Cementiri de Palau-solità. Han continuat per camins, travessant camps i boscos fins als barris de Can Riera, des d'on es pot gaudir de bones panoràmiques de Palau-solità i Plegamans i part del Vallès. Aleshores s'han endinsat al barri de la Sagrera per anar fins a Can Cladellas. Han creuat la Riera de Caldes i han tornat fins al pavelló d'esports seguint la Ronda Verda que recorre aquest curs d'aigua.

 

Aquestes caminades es fan en paral·lel al cicle Caminem cap als cent, que organitza la Diputació de Barcelona amb diversos municipis. Aquest any, Palau-solità i Plegamans està agrupat amb les viles de Manresa, Lliçà de Vall i Esparreguera. El 27 de novembre unes 200 persones provinents dels 4 municipis van fer la primera excursió, a Palau-solità i Plegamans. En aquesta ocasió s'ha fet a l'entorn de Manresa, caminada en la que hi van participar unes 125 persones, 25 de les quals provenien de Palau-solità i Plegamans.


Imatges relacionades

 • El grup, abans d'enfilar el passeig de la Carrerada per anar cap a Montjuïc i Can Duran.

  El grup, abans d'enfilar el passeig de la Carrerada per anar cap a Montjuïc i Can Duran.

 • Els voluntaris de Protecció Civil han acompanyat els excursionistes.

  Els voluntaris de Protecció Civil han acompanyat els excursionistes.

 • Passejada del cicle Caminem cap als 100 per l'entorn de Manresa.

  Passejada del cicle Caminem cap als 100 per l'entorn de Manresa.

 • Passejada del cicle Caminem cap als 100, amb Montserrat al fons.

  Passejada del cicle Caminem cap als 100, amb Montserrat al fons.