Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 19 de setembre
  |
 • Imprimeix la pàgina

L'Ajuntament començarà la construcció d'una nova pista poliesportiva coberta aquesta tardor

2 de juliol de 2014El nou equipament quedarà ubicat al costat del Pavelló Municipal d'Esports Maria Víctor

 

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans iniciarà aquesta propera tardor, previsiblement a mitjans d'octubre, la construcció d'una nova pista poliesportiva coberta. El nou equipament quedarà orientat cap al passeig de la Carrerada, alçant-se als terrenys que actualment acullen l'aparcament de vehicles del pavelló d'esports i una part de l'explanada que es troba entre l'Espai Jove l'Escorxador i aquest mateix aparcament. El mateix projecte preveu l'adequació d'una part de l'esplanada que actualment envolta el pavelló d'esports per fer-la apta com a aparcament, amb l'entrada i la sortida al carrer Folch i Torres.

 

Tal i com afirma David Abascal, Tinent d'Alcaldia d'Atenció Ciutadana i Comunicació i regidor d'Equipaments de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, "es tracta d'un nou equipament esportiu molt demandat per les entitats i els usuaris del pavelló d'esports". "En un termini de pocs mesos es podrà oferir un millor servei, amb més hores de disponibilitat dels equipaments esportius per a tots els usuaris", afegeix Abascal, en referència a les dificultats actuals per cobrir la demanda d'espais disponibles per a la pràctica d’esports de pista.

 

A més, la nova pista coberta tindrà altres usos més enllà de l'esportiu. "Permetrà resoldre la necessitat de disposar d'un espai a cobert amb aforament suficient per acollir actes de Festa Major, concerts o altres", destaca el regidor. "Ara –continua Abascal-, aquests esdeveniments s'han de fer en espais provisionals, com carpes o l'envelat desmuntable, que suposen un cost important per a l'Ajuntament". "Serà un espai gran, amb un aforament de 1.200 persones assegudes (800 en cas d’haver-hi taules), i al qual se li podrà treure un molt bon profit" especifica el regidor. Abascal explica, a més, que abans de donar llum verda al projecte "l'equip de govern hi ha estat treballant durant 3 anys amb la participació de les regidories d’Esports, Festes i Joventut". Tant David Abascal com Miquel Rovira, regidor d'Esports de l'Ajuntament, han mantingut converses amb les entitats esportives per tractar aquest tema, cites que han culminat amb l'exposició del projecte en una reunió convocada a principis de juny.

 

Edifici i inversió

Aquest projecte donarà com a resultat una pista esportiva de 44 metres de longitud per 22 metres d'ample, que quedarà sota una coberta a dues aigües de 48,3 metres de llargada per 30,8 metres d'amplada, sostinguda amb una estructura metàl·lica de pilars i sense parets. La pista quedarà orientada de nord a sud, alineada, doncs, amb les dues naus del pavelló d'esports i encarada al passeig de la Carrerada. El paviment de la zona de joc serà de terratzo, amb una vora de formigó lliscat. Comptarà, així mateix, amb un sistema d'il·luminació adequat a la pràctica esportiva i als esdeveniments culturals que s’hi programaran. Entre la nau oest del pavelló d'esports –la més recent- i la nova pista hi quedarà una franja lliure d'uns 20 metres d'amplada.

 

"Aquest projecte s'ajusta a les possibilitats econòmiques reals de l'Ajuntament tant pel que fa a la inversió requerida com pel que fa a les futures despeses de manteniment i funcionament, i es fa per respondre a una necessitat manifesta i amb la intenció de donar un millor servei a la ciutadania.", assenyala Abascal. El pressupost d'execució amb el qual s'ha aprovat aquesta construcció de la pista poliesportiva suma 597.218,97€, IVA inclòs. "El projecte es finança al 50% amb una subvenció de la Diputació de Barcelona de 300.000€ que l'Ajuntament va sol·licitar l'any 2012 i que es va concedir al 2013", especifica el regidor Abascal, qui concreta que "la resta de la inversió es nodreix de fons propis, entre els quals n'hi ha 150.000€ provinents del conveni urbanístic del futur polígon de Can Valls [zona on s'ubicava el Càmping Palau]".

 

La finca sobre la que es construirà el nou equipament es trobava totalment afectada, des del 1978 i pel Pla General vigent, com a terreny destinat a equipaments esportius. De fet, l'Ajuntament estava obligat a comprar-la per destinar-la a aquest ús. "L'adquisició es fa ara perquè és quan es necessiten els terrenys", conclou Abascal. El preu pagat per l’Ajuntament per aquests 2.224 metres quadrats ha estat de 121.891,86€. Durant anys l’Ajuntament ha estat pagant un lloguer per disposar d’aquest espai per al seu ús públic, com per exemple la instal·lació de l’envelat de Festa Major o Fira Palau.


Imatges relacionades

 • La nova pista s'emplaçarà al costat de la nau nova del pavelló d'esports, encarada al passeig de la Carrerada.

  La nova pista s'emplaçarà al costat de la nau nova del pavelló d'esports, encarada al passeig de la Carrerada.

 • La nova pista s'alçarà ocupant l'actual aparcament i part de l'explanada annexa, vista cap al nord.

  La nova pista s'alçarà ocupant l'actual aparcament i part de l'explanada annexa, vista cap al nord.

 • Esplanada que s'habilitarà per acollir el nou aparcament.

  Esplanada que s'habilitarà per acollir el nou aparcament.

 • Il·lustració de la nova pista coberta.

  Il·lustració de la nova pista coberta.

 • Il·lustració de la nova pista coberta.

  Il·lustració de la nova pista coberta.

 • Il·lustració de la nova pista coberta i el nou aparcament.

  Il·lustració de la nova pista coberta i el nou aparcament.

Documentació adjunta