Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol
  |
 • Imprimeix la pàgina

Ja estan en marxa els treballs de renovació del parquet del pavelló d'esports

9 de juliol de 2014Aquesta setmana han començat els treballs per a la renovació íntegra del parquet de la nau oest –la més nova- del Pavelló Municipal d'Esports Maria Víctor. "La previsió és que les feines estiguin completament enllestides el 15 d'agost, de manera que s'hi podran celebrar els actes esportius de Festa Major, com els tornejos de bàsquet i futbol sala", explica Miquel Rovira, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. "Els treballs -especifica el regidor- només es poden dur a terme ara, a l'estiu, perquè s'atura la pràctica totalitat d'activitats a l'equipament".

 

El cost d'aquesta actuació, detallat en l'acta de la mesa de contractació, suma 107.484,30€, amb l'IVA inclòs. El nou parquet representa millores substancials respecte a l'antic, que es va instal·lar al 2002 i que es trobava ja força malmès. En primer lloc, és de fusta de faig, un material de més qualitat. En segon lloc, quedarà elevat uns 5cm respecte al formigó de sota. "Aquesta elevació minimitza el risc que la humitat malmeti el parquet, encara que sigui present en el substrat inferior", comenta Rovira. Ara bé, l'alçament del parquet obliga a elevar també 5cm elements de l'equipació esportiva, com les cistelles de bàsquet, les cortines que fan de barrera o porteries. Per últim, els treballs culminaran amb la fixació sobre el parquet nou de les línies de joc dels diferents esports i l'emblema de l'Ajuntament. Respecte al parquet antic, Rovira comenta que "ha durat uns 12 anys, durada que està dins la mitjana de vida útil del parquet en aquesta mena d'equipaments".

 

Rovira afegeix que "en un primer moment l'Ajuntament s'havia plantejat renovar el paviment d'aquesta nau amb terra sintètic, però es va descartar després de consultar-ho amb els usuaris". I és que els representants de les entitats esportives van expressar que prefereixen el parquet de fusta per la seva major qualitat i perquè el terra sintètic pot augmentar el risc de patir lesions i la gravetat d'aquestes.


Imatges relacionades

 • Els operaris treballen reitrant el parquet antic.

  Els operaris treballen reitrant el parquet antic.

 • Els operaris treballen retirant el parquet antic.

  Els operaris treballen retirant el parquet antic.

 • Els operaris treballen retirant el parquet antic.

  Els operaris treballen retirant el parquet antic.