Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol
  |
 • Imprimeix la pàgina

Fira Palau se celebra aquest cap de setmana amb més de 40 expositors i diversos espectacles

2 d'octubre de 2014Exhibició de Trial Indoor amb Toni Bou, Festa Flaixbac, concerts i Tapalau: atractius addicionals de la 33a edició

 

La 33a Fira Palau se celebra aquest cap de setmana, entre els dies 3 i 5 d'octubre. Es tracta d'una de les mostres comercials més rellevants i amb més afluència de públic del Vallès. Amb tot, cal precisar que la tarda i nit del divendres 3 d'octubre es reserven per al Tapalau –fira de tapes-, i per a concerts i espectacles, ja que la fira comercial pròpiament dita s'inaugura dissabte al matí.

 

La fira de comerços i empreses, doncs, obrirà les seves portes dissabte (10 a 14h i de 17 a 22h) i diumenge (10 a 14h i de 17 a 20h). S'hi preveu una alta afluència de visitants, a Fira Palau i als reclams paral·lels que acull la cita, sobretot dissabte a la tarda, quan hi haurà l'exhibició de Trial Indoor de Toni Bou. Per aquest motiu, l'Ajuntament ha previst habilitar zones d'aparcament addicionals durant el cap de setmana, a més a més de l'esplanada que envolta el pavelló d'esports. Aquests aparcaments afegits s'ubiquen a l'avinguda Navarra, al vial d'accés i a l'esplanada del Camp Municipal de Futbol i al solar situat al carrer Dr. Fleming –entre el Centre d'Assistència Primària (CAP) i el pont de Can Cladellas-.

 

La cita d'enguany ha omplert tots els estands disponibles per a comerços i empreses, més d'una quarantena, que ocupen una superfície d'uns 1.000 metres quadrats, a més a més de la zona destinada a l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i a diverses entitats del municipi. Fira Palau, doncs, ocuparà les dues naus del Pavelló Municipal d'Esports Maria Víctor. Una de les naus acull l'estand de l'Ajuntament i Ràdio Palau, que aprofita la cita per celebrar el seu 25è aniversari amb una programació especial i una exposició de fotografies. Compartiran l'espai d'aquesta nau amb 18 associacions de la vila que hi seran presents i una mostra de vehicles. L'altra nau acollirà els estands de comerços i empreses, el 75% dels quals els han llogat negocis palauencs. Fira Palau completa els seus espais amb una carpa externa, que acollirà els 6 bars i restaurants que aporten la gastronomia dins la fira Tapalau. I també a l'exterior, al costat oest del pavelló, se situa la instal·lació creada per acollir l'exhibició de Trial Indoor de Toni Bou, amb un aforament per a unes 2.500 persones.

 

Empenta per Fira Palau

Jordi Bachs, president de l'Associació de Comerciants, entitat que organitza Fira Palau, es mostra satisfet amb el fet d'haver omplert l'espai disponible de la fira comercial: "Valorem molt positivament haver venut els 1.000 metres quadrats de fira comercial i l'elevada participació de comerços del municipi". Bachs recorda que "el camí encetat", basat en la col·laboració entre l'associació, l'Ajuntament i el teixit comercial local, "fa que Fira Palau es mantingui, ja que moltes poblacions del nostre entorn fa anys que han deixat de celebrar aquest model de fira". No amaga, però, que aquest any ha estat necessari repensar la cita per atreure l'activitat econòmica i fer-la possible. Un dels factors ha estat, tal i com especifica Bachs, "oferir estands a un preu molt i molt econòmic". Des de l'associació, a més, han volgut que Fira Palau es distanciï de la imatge de "segona Festa Major" que, segons Bachs, s'ha estès en els darrers anys. Així, per a Bachs, "a Fira Palau sobretot ha d'haver-hi comerç, és una fira comercial i ha de ser interessant per si mateixa", si bé matisa que "les activitats paral·leles són positives però han d'harmonitzar-se amb la fira comercial".

 

Miquel Rovira, regidor de Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, certifica que aquest any s'ha fet un replantejament de Fira Palau per fer-la possible, després que en l'edició del 2013 no s'aconseguís vendre tots els espais disponibles per a comerços i empreses i que en el balanç final "no sortissin els números". "Davant el perill que Fira Palau no se celebrés, l'Ajuntament ha ajudat en tot el possible per tal de tirar-la endavant", explica Rovira. Aquesta ajuda s'ha traduït sobretot "en aspectes logístics, com la cessió d'espais, el muntatge de les instal·lacions, el subministrament de so i llum...", exemplifica el regidor. A banda d'això, l'Ajuntament atorga a l'Associació una subvenció de 32.400€ que cobreix, aproximadament, el 50% del pressupost de Fira Palau, que ronda els 60.000€. L'aportació econòmica del consistori s'ha fet mitjançant "un conveni que és igual que el de l'any passat", detalla Rovira per deixar clar que la subvenció que atorga l'Ajuntament és similar a la d'anys passats. Així, la rebaixa aproximada d'un 30% del preu del lloguer dels estands respecte a l'any passat -per a les empreses locals que formen part de l'Associació de Comerciants- s'explica per la reducció de costos i no per l'aportació directa que fa l'Ajuntament. Entre altres qüestions, s'ha aconseguit estalviar mitjançant una infraestructura més simple en el muntatge dels estands, cosa que també farà que els espais siguin més diàfans.

 

"Estem molt contents perquè tot i les dificultats s'ha fet molt bona feina per part de tothom, especialment dels comerciants, aconseguint reduir costos sense minvar la qualitat", comenta Rovira. El regidor no s'està, doncs, de felicitar els comerciants "per l'empenta que tenen i que han encomanat a tothom, amb la voluntat de tirar endavant i amb la intenció de tenir Fira Palau per a molts anys". Alhora, Rovira dedica paraules d'agraïment "als clubs esportius i usuaris del pavelló d'esports per la seva col·laboració, ja que durant uns dies han d'alterar els seus entrenaments i partits perquè es pugui celebrar Fira Palau". Per últim, aprofita la cita per "felicitar Ràdio Palau pel seu 25è aniversari".

 

Actuacions i reclams

Fira Palau combina la mostra d'empreses i comerços amb altres activitats lúdiques, culturals i solidàries. Es preveu que el XIV Trial Indoor, amb exhibició de del campió del món Toni Bou, que intentarà fer-hi un rècord Guinness, sigui un dels actes més multitudinaris. També hi haurà un concert en benefici de Cáritas Parroquial a càrrec de Lewie Enma & The BCN Fireballs, a més d'altres actuacions musicals, Festa Flaixbac, sessions de DJ, activitats infantils, una pedalada popular, un taller de sardanes i iniciatives solidàries, com el concert en benefici de Cáritas Parroquial, una jornada de donació de sang i una desfilada de gossos en adopció. També hi haurà sortejos i exposicions –de motos clàssiques i de feines del camp-. Es pot consultar la programació completa de Fira Palau a www.comerciantspalau.com i a www.palauplegamans.cat.

 

L'estand de l'Ajuntament informarà sobre serveis municipals i mostrarà projectes realitzats en el present mandat i els que estan programats per als propers mesos. Inclou un espai per a Ràdio Palau, on s'hi farà en directe una programació especial per celebrar el 25è aniversari de l'emissora. S'hi exhibirà, a més, una mostra de fotografies dels seus 25 anys de vida. A l'estand consistorial també s'hi lliuraran els Premis a l'Emprenedoria que ha convocat Palau Avança, el Servei d'Ocupació i Empresa municipal, que a més oferirà una sessió d'informació de projectes i serveis. S'hi lliuraran, a més, els premis del Concurs d'Instagram de Festa Major. Per últim, s'hi projectaran vídeos de la darrera Festa Major i s'hi repartiran plantes aromàtiques.

 

Imatges relacionades

 • Fira Palau 2013, pavelló comercial.

  Fira Palau 2013, pavelló comercial.

 • La instal·lació que acollirà el Trial Indoor, pràcticament enllestida.

  La instal·lació que acollirà el Trial Indoor, pràcticament enllestida.

 • Els operaris treballen per enllestir el muntatge dels estands comercials.

  Els operaris treballen per enllestir el muntatge dels estands comercials.

Documentació adjunta

Enllaços relacionats