Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 20 de setembre
  |
 • Imprimeix la pàgina

S'inauguren diverses millores al camp de futbol, que també estrena el nom de Francesc Serracanta

2 de desembre de 2014Unes 300 persones van acudir aquest diumenge al migdia al Camp Municipal de Futbol Francesc Serracanta per participar d'una jornada especial, en la que hi va haver temps per a inauguracions, commemoracions, homenatges i presentacions. La jornada va servir per tancar les celebracions del Centenari del Futbol Club Palau-solità i Plegamans i presentar els equips de les diverses categories. Alhora, es va inaugurar una exposició de fotografies que il·lustren la història centenària del club i que es pot visitar al mateix camp de futbol durant un mes.

 

Entre les reformes i millores que l'Ajuntament hi ha dut a terme i que es van inaugurar diumenge cal comptar-hi la renovació de la part davantera de la tanca perimetral, una nova porta d'accés al recinte –àmplia, adaptada i funcional-, noves instal·lacions per a la seu social, les oficines, els lavabos i els vestidors per als àrbitres, així com nous seients a la graderia. Al costat de la nova porta d'entrada, a més, ja s'hi han col·locat les lletres que anuncien el nou nom oficial de l'equipament esportiu: Camp Municipal de Futbol Francesc Serracanta. Així, tot plegat va servir també per agrair la dedicació d'un home que ho ha estat gairebé tot al club: jugador, entrenador i president. Només en aquesta darrera faceta ha exercit el càrrec durant 33 anys.

 

L'acte, celebrat en un dia fred i plujós, va començar amb la descoberta de dues plaques i del nou rètol que identifica el camp. El mateix senyor Francesc Serracanta va encapçalar aquest acte, acompanyat de l'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, el regidor d'Esports, Miquel Rovira i altres regidors i regidores del consistori. Ja un cop a dins i davant les 300 persones que van acudir-hi com a públic, va arribar el moment dels parlaments. A banda de Francesc Serracanta, van prendre la paraula l'actual president del club, Francesc Garcia, el regidor d'Esports, Miquel Rovira, l'Alcaldessa, Teresa Padrós, i Joan Josep Isern, vicepresident de la Federació Catalana de Futbol, director del Servei Català de Trànsit i antic jugador del Futbol Club Palau-solità i Plegamans.

 

Francesc Serracanta es va mostrar emocionat, agraït i també força humil respecte al fet que el camp dugui a partir d'ara el seu nom: "Totes les persones que han col·laborat amb el Palau tenen un trosset d'aquest nom i aquesta placa; n'hi ha molts més que s'ho mereixen, des dels qui el van fundar fins als que hi ha ara". Això sí, tal i com va declarar en una entrevista emesa en l'edició de l'1 de desembre al programa 'El meu carrer', de Ràdio Palau, per a ell "és un orgull", el fet de veure com el camp duu el seu nom, i també "haver estat president del Palau, que és el club de futbol del que per a mi és el millor poble del món", va afegir. D'entre les millors coses que per a Serracanta té el futbol, en destaca "veure la canalla i la joventut que disfruta jugant; és el més maco que hi ha". L'històric president va destacar també l'esportivitat: "Saber perdre costa molt, però guanyar amb dignitat, també. Mai pots deixar de valorar el contrari encara que el guanyis".

 

Per la seva banda Teresa Padrós es va mostrar satisfeta perquè l'Ajuntament decidís per unanimitat fer aquest reconeixement a Francesc Serracanta i poder fer-li en persona i acompanyat de la seva família, tot recordant la bona tasca feta per l'històric president. Per últim, l'Alcaldessa va subratllar també la feina de Joan Ventura i de la revista Qu4trepins, per elaborar publicacions que recullen la història del club, i de Jaume Ventura, qui s'ha encarregat de recopilar les fotografies que es poden veure en l'exposició que repassa els 100 anys d'història del club.

 


Imatges relacionades

 • Francesc Garcia (actual president del FC Palau-solità i Plegamans), Francesc Serracanta (històric president del club), Teresa Padrós (Alcaldessa) i Miquel Rovira (regidor d'Esports), just abans de descobrir la placa de la nova entrada al camp.

  Francesc Garcia (actual president del FC Palau-solità i Plegamans), Francesc Serracanta (històric president del club), Teresa Padrós (Alcaldessa) i Miquel Rovira (regidor d'Esports), just abans de descobrir la placa de la nova entrada al camp.

 • Parlaments en la inauguració de les millores al camp de futbol i d'homenatge a Francesc Serracanta.

  Parlaments en la inauguració de les millores al camp de futbol i d'homenatge a Francesc Serracanta.

 • Bona part dels regidors i regidores de l'Ajuntament, amb l'Alcaldessa, Francesc Serracanta i Francesc Garcia.

  Bona part dels regidors i regidores de l'Ajuntament, amb l'Alcaldessa, Francesc Serracanta i Francesc Garcia.