Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 25 de setembre
  |
 • Imprimeix la pàgina

La ventada causa diverses destrosses però no provoca cap dany personal

9 de desembre de 2014Anul·lades les classes a l'Institut Ramon Casas i totes les activitats a l'aire lliure. Es tanca també la nau vella del pavelló

 

Els forts vents que han colpejat avui el Vallès han provocat diverses destrosses a Palau-solità i Plegamans, sense que s'hagi registrat cap dany personal. El vent ha estat també el causant de la interrupció del subministrament elèctric que ha patit la població diversos cops durant el dia d'avui. Es recomana a la població que segueixi els consells d'autoprotecció, faci cas dels avisos i es mantingui informada de la situació meteorològica, de l'estat de les carreteres i del funcionament del transport públic.

 

Entre les incidències, cal destacar l'anul·lació de les classes de l'Institut Ramon Casas i Carbó aquest dimarts a la tarda. S'ha decidit aquesta mesura després que un cop de vent tirés a terra una part del mur perimetral del pati, sense causar cap dany personal. També s'han anul·lat totes les activitats a l'aire lliure, seguint les indicacions de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya, que ha activat el pla Procicat. A més, s'ha tancat la nau vella del Pavelló Municipal d'Esports Maria Víctor perquè el vent ha arrencat una petita part de la coberta.

 

La caiguda d'arbres manté encara tallat el camí de Sant Roc, que uneix la Pineda i els barris de Can Duran i Montjuïc. De fet, durant el dia, diversos carrers del municipi han estat tallats al trànsit fins que s'han retirat els arbres caiguts. Entre les destrosses més vistoses cal comptar la caiguda de tota la filera de coníferes de grans dimensions que hi havia al parc del Pla de l'Alzina i que feien de barrera entre les cases d'aquest barri i l'avinguda Catalunya. Malgrat l'impacte de veure totes les coníferes de grans dimensions a terra, no han causat danys remarcables, ni personals ni materials.

 

Pel que fa a les afectacions en la mobilitat, la incidència més destacada són els diversos talls que hi ha hagut a la carretera C59, per la caiguda d'arbres al tram comprès entre Palau-solità i Plegamans i Caldes de Montbui i per un accident. Els talls fets en aquesta via han afectat les línies d'autobús que uneixen la vila amb Barcelona i altres poblacions, si bé ja s'ha restablert el servei.

 

Durant tota la jornada d'avui l'Ajuntament ha activat tots els recursos al seu abast per fer front a les incidències i minimitzar els riscos. L'Alcaldessa, Teresa Padrós, qui ha recorregut el municipi durant bona part del dia acompanyada d'altres regidors i regidores, s'ha mostrat satisfeta per la ràpida reacció i la coordinació de treballadors i treballadores de l'Ajuntament, Policia Local, Protecció Civil i altres cossos de seguretat. Les Brigades Municipals han ampliat els seus torns per tal de retirar arbres i altres obstacles caiguts a la via pública i el personal de diversos departaments del consistori ha col·laborat durant tota la jornada per solucionar les incidències i informar la ciutadania. Des de l'Ajuntament també s'han mobilitzat empreses externes per retirar bona part dels arbres caiguts i permetre l'accés a tots els carrers de la vila.


Imatges relacionades

 • Mur perimetral del pati de l'institut Ramon Casas ensorrat per un cop de vent.

  Mur perimetral del pati de l'institut Ramon Casas ensorrat per un cop de vent.

 • Part del sostre malmès a la nau vella del pavelló d'esports.

  Part del sostre malmès a la nau vella del pavelló d'esports.

 • Coníferes caigudes al parc del Pla de l'Alzina.

  Coníferes caigudes al parc del Pla de l'Alzina.

 • Coníferes caigudes al parc del Pla de l'Alzina.

  Coníferes caigudes al parc del Pla de l'Alzina.

 • Coníferes caigudes al parc del Pla de l'Alzina.

  Coníferes caigudes al parc del Pla de l'Alzina.

 • El camí de Sant Roc, bloquejat per arbres caiguts.

  El camí de Sant Roc, bloquejat per arbres caiguts.

 • Pi de grans dimensions caigut a la Pineda.

  Pi de grans dimensions caigut a la Pineda.

 • Arbres i cables malmesos a la Tenda Nova.

  Arbres i cables malmesos a la Tenda Nova.

 • Xiprer caigut davant l'església de Sta. Maria de Palau-solità.

  Xiprer caigut davant l'església de Sta. Maria de Palau-solità.

Enllaços relacionats