Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimarts, 3 d'agost
  |
 • Imprimeix la pàgina

La cavalcada dels Reis Mags tanca unes festes de Nadal multitudinàries

7 de gener de 2015Es pot visitar l'Exposició de Pessebres fins al 18 de gener

 

La cavalcada dels Reis Mags d'Orient va atreure una multitud de persones que van omplir els carrers del centre de la vila per saludar Ses Majestats i gaudir de l'espectacle i la festa en què s'ha convertit aquest esdeveniment. Van ser força responsables de d'aquest ambient la batukada del grup Drum d'Esplugues de Llobregat i unes titelles gegants que van desfilar integrades en la cercavila, que han estat dues de les novetats d'enguany.

 

La cavalcada estava formada per 24 elements, incloses les carrosses dels tres reis, Melcior, Gaspar i Baltasar, i els vehicles dels cossos de seguretat. Hi havia també la carrossa de Correus per recollir cartes, la que recollia els xumets dels nens i nenes que ja no en necessiten i la que portava el carbó, entre altres. Va participar-hi, a més, Eloi Cordomí, meteoròleg de Televisió de Catalunya molt vinculat al municipi, qui va ser present al balcó de la Casa Consistorial en la recepció oficial dels Reis Mags. Melcior, Gaspar i Baltasar van saludar des del balcó a la gentada que s'aplegava a la plaça després d'haver acudit al centre geriàtric Residencial Palau a saludar i felicitar les persones grans que hi viuen. Després que l'Alcaldessa Teresa Padrós lliurés a Ses Majestats la clau màgica per entrar a totes les cases de la vila, els Reis Mags i la seva comitiva van recórrer diversos carrers del centre, per acabar a Can Cortès, on es va repartir el tradicional brou i es van esgotar les 2.600 botifarres disponibles. A més, tots els nenes i nenes van poder lliurar en mà les seves cartes a Ses Majestats.

 

"Hem rebut moltes felicitacions del públic", explica amb satisfacció Carme Sanz, regidora de Festes de l'Ajuntament, qui afegeix: "Estem molt orgullosos de la cavalcada, que atreu públic de la nostra vila i d'altres poblacions, i de la bona feina que fan moltes persones perquè això sigui possible: les entitats que hi col·laboren, els treballadors de l'Ajuntament, la Policia Local i els voluntaris de Protecció Civil i Creu Roja". "Tant de bo es mantingui en els propers anys aquest bon nivell de la cavalcada i es faci més gran", desitja la regidora.

 

En paral·lel, Sanz es confessa "una maniàtica de la seguretat, i molt orgullosa de ser-ho". "Aquest aspecte és més que important", subratlla, abans d'especificar que prèviament s'havia elaborat un pla de seguretat de la cavalcada i s'han afegit elements com planxes de fusta que tapaven les rodes de les carrosses per evitar que cap infant patís un accident. "Val molt la pena examinar una vegada i una altra el recorregut per detectar si hi ha algun element que pugui ser un perill, si les carrosses poden passar bé per carrers estrets i tota mena de detalls", exemplifica Sanz. De fet, per tal que la cavalcada passés sense perill pel pg. de la Carrerada, l'Ajuntament va suspendre les obres de reforma del passeig, va tapar les rases amb terra i va retirar tots els elements perillosos. El repartiment de caramels també es va fer seguint els consells de seguretat.

 

Pati Lúdic i celebracions

Amb la Cavalcada dels Reis Mags es tanca el cicle d'activitats de Nadal, que s'han allargat durant un mes. Amb tot, continua oberta la 33a Exposició de Pessebres, que es pot visitar fins al 18 de gener.

 

Una de les iniciatives més multitudinàries i reeixides ha estat el Pati Lúdic, que va omplir les dues naus del pavelló de jocs i activitats per a joves i infants. Va rebre visitants durant 4 dies, del 27 al 30 de desembre. S'hi van comptabilitzar 6.240 visitants, 640 més que l'any passat, "si bé enguany hi ha hagut mig dia més de Pati Lúdic que l'any passat", puntualitza Miquel Rovira, regidor d'Esports del consistori. En els moments àlgids de visitants, sobretot a les tardes, s'hi aplegaven entre unes 700 i 800 persones. "Ha estat un èxit i la gent s'ha mostrat molt agraïda", comenta Rovira. "Ha anat molt bé ocupar les dues naus i que una estigués més enfocada a joves i adolescents i l'altra, a infants", afegeix el regidor. El Pati Lúdic, que era gratuït per a tots els visitants, ha suposat una despesa per a l'Ajuntament de 12.000€. Miquel Rovira aprofita el balanç d'aquesta edició del Pati Lúdic per avançar un projecte que l'Ajuntament estudia per a l'any vinent en col·laboració amb l'Associació de Comerciants: instal·lar una pista de gel. "Es faria coincidir amb el Pati Lúdic, però estaria instal·lada un mínim d'uns 15 dies a la nova pista poliesportiva que començarà a construir-se en els propers dies al costat del pavelló", explica Rovira.

 

Després del Pati Lúdic, va arribar una de les revetlles més celebrades, la Nit de Cap d'Any. A banda de les festes privades, Palau-solità i Plegamans va comptar amb una de pública organitzada per l'Ajuntament i amb entrada gratuïta, a la Sala Polivalent. L'espai va arribar a omplir-se en el moment àlgid de la matinada, però sense desbordar l'aforament màxim, per la qual cosa ningú va haver de quedar-se fora esperant que sortís algú altre. Totes les persones que hi van anar van ballar al ritme de la música disco fins ben entrada la matinada.


Imatges relacionades

 • La plaça de la Vila, plena de gent que volia donar la benvinguda als Reis Mags. Imatge presa per Miquel Monfort per encàrrec de l'Ajuntament.

  La plaça de la Vila, plena de gent que volia donar la benvinguda als Reis Mags. Imatge presa per Miquel Monfort per encàrrec de l'Ajuntament.

 • L'Alcaldessa Teresa Padrós, amb Ses Majestats i la seva comitiva, Eloi Cordomí i regidors i regidores de l'Ajuntament. Imatge presa per Miquel Monfort per encàrrec de l'Ajuntament.

  L'Alcaldessa Teresa Padrós, amb Ses Majestats i la seva comitiva, Eloi Cordomí i regidors i regidores de l'Ajuntament. Imatge presa per Miquel Monfort per encàrrec de l'Ajuntament.

 • Un titella gegant saluda nens i nenes al pg. de la Carrerada. Imatge realitzada per Miquel Monfort per encàrrec de l'Ajuntament.

  Un titella gegant saluda nens i nenes al pg. de la Carrerada. Imatge realitzada per Miquel Monfort per encàrrec de l'Ajuntament.

 • Vista parcial de la cavalcada al tram en obres de la Carrerada. Imatge presa per Miquel Monfort per encàrrec de l'Ajuntament.

  Vista parcial de la cavalcada al tram en obres de la Carrerada. Imatge presa per Miquel Monfort per encàrrec de l'Ajuntament.

 • Can Cortès és el punt final de la cavalcada i l'indret on els Reis Mags recullen les cartes dels infants. Imatge presa per Miquel Monfort per encàrrec de l'Ajuntament.

  Can Cortès és el punt final de la cavalcada i l'indret on els Reis Mags recullen les cartes dels infants. Imatge presa per Miquel Monfort per encàrrec de l'Ajuntament.