Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol
  |
 • Imprimeix la pàgina

Es construeix un nou aparcament públic, que tindrà un centenar de places, al costat del pavelló

16 d'abril de 2015El nou aparcament substitueix el que hi havia a l'indret on ara s'edifica la nova pista poliesportiva coberta

 

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha iniciat els treballs per crear un nou aparcament públic i gratuït a l'esplanada que està situada al costat sud del Pavelló Municipal d'Esports Maria Víctor, amb entrada des del carrer Folch i Torres. “Avui ha començat a asfaltar-se l’aparcament, que tindrà una capacitat per a 96 vehicles, i s'està creant la vorera d'aquest tram del carrer Folch i Torres, que fins ara era de terra”, explica Carme Sanz, regidora de Manteniment d’Espais Públics,.

 

L’esplanada està situada al lateral oest del carrer Folch i Torres i quedarà asfaltada en una superfície total de 2.400m2. El pressupost d’aquest arranjament, tant de l'aparcament com de la vorera d'aquest carrer, és de 38.472,82€ i el realitza l’empresa Obres i Paviments Llovet. La creació del nou aparcament és complementària a la creació de la nova pista poliesportiva coberta, que s'està construint actualment també a l'entorn del pavelló, a l'indret on s'ubicava l'anterior aparcament públic d'aquesta àrea. "L'aparcament que es crea té una importància cabdal en la mobilitat del municipi, ja que serà el major del poble i ubicat en un punt cèntric i envoltat d'equipaments, donant així el servei que prestava l'anterior", afegeix Sanz.

 

Pista poliesportiva

La nova pista poliesportiva coberta que es construeix al costat oest del pavelló d'esports comença a prendre forma. Ja estan pràcticament enllestits els fonaments i en els propers dies començarà a alçar-se l'estructura del cobert. "Si bé està previst que les obres acabin el 22 maig, l'objectiu primordial és que aquest estiu estigui disponible al 100% per al seu ús", explica David Abascal, Tinent d'Alcaldia d'Atenció Ciutadana i Comunicació i regidor d'Equipaments. Així les entitats esportives del municipi podran comptar amb aquest nou equipament en la propera temporada. Segons Abascal, la nova pista és necessària per satisfer les necessitats esportives del municipi, ja que "el projecte resol una part del dèficit d'equipaments esportius detectat al MIEM de l'any 2008".

 

En qualsevol cas, s'espera que la pista poliesportiva coberta es pugui utilitzar com a envelat en la propera Festa Major, a l'agost, o en la següent edició de Fira Palau. Per a l'Ajuntament, aquesta polivalència en l'ús de la nova pista suposarà un estalvi en lloguer de carpes i altres instal·lacions desmuntables que permetrà amortitzar la inversió en uns 4 anys. La construcció de la nova pista poliesportiva coberta es va adjudicar el 8 de gener d'aquest any amb un import de 548.833,41€. L'Ajuntament també ha previst la instal·lació dels vestidors que donaran servei a aquesta pista. Estaran ubicats en mòduls prefabricats que es col·locaran a la franja lliure que quedarà entre l'equipament que ara es construeix i la nau més nova del pavelló d'esports. A banda, i tal com avança Abascal, aquest estiu es vol renovar la coberta de la nau més antiga del pavelló d'esports, que té encara la teulada original, feta d'uralita.

 

Com a millora que s'executa des de Manteniment d'Espais Públics, s'hi inclou la reforma de la vorera del passeig de la Carrerada, obra que està també en marxa, en el tram que ocuparà la façana amb l'accés principal de la pista. El pressupost de reforma d'aquest tram de vorera està dotat amb 42.864€. Aquí la vorera tindrà un disseny diferenciat al de la resta del passeig, que mica en mica es vol estendre a tota la via. Tindrà una franja de formigó llis, "especialment còmoda per al pas de carros de nadons, patins o similars", comenta Carme Sanz. Tindrà una vorada inclinada i no en angle recte per facilitar l'encreuament dels vehicles que transiten per la calçada d'aquesta via de doble sentit. L'obra inclou la instal·lació de nous embornals. A més, s'aprofita la reforma de la vorera per fer la preinstal·lació elèctrica soterrada dels fanals que es volen col·locar en el futur al passeig, de tecnologia LED.


Imatges relacionades

 • Asfaltat del nou aparcament que tindrà entrada i sortida des del c. Folch i Torres.

  Asfaltat del nou aparcament que tindrà entrada i sortida des del c. Folch i Torres.

 • Els fonaments de la nova pista poliesportiva coberta ja estan enllestits.

  Els fonaments de la nova pista poliesportiva coberta ja estan enllestits.

 • Reforma d'un tram de vorera al pg. de la Carrerada, vista est.

  Reforma d'un tram de vorera al pg. de la Carrerada, vista est.

 • Reforma d'un tram de vorera al pg. de la Carrerada, vista oest.

  Reforma d'un tram de vorera al pg. de la Carrerada, vista oest.

 • Nova vorera que s'està construint al c. Folch i Torres.

  Nova vorera que s'està construint al c. Folch i Torres.

 • Pista poliesportiva coberta, il·lustració 3.

  Pista poliesportiva coberta, il·lustració 3.

 • Pista poliesportiva coberta, il·lustració 2.

  Pista poliesportiva coberta, il·lustració 2.

 • Pista poliesportiva coberta, il·lustració 1.

  Pista poliesportiva coberta, il·lustració 1.