Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dijous, 5 d'agost
    |
  • Imprimeix la pàgina

Es posposa la renovació del sostre del pavelló vell davant el risc d'entorpir l'inici de temporada

30 de juliol de 2015L'Ajuntament ha decidit posposar la renovació de la coberta de la nau vella del pavelló d'esports. Així, les obres de retirada de l'actual coberta i d'instal·lació de la nova no es faran fins que s'acabi la propera temporada esportiva, a finals de maig del 2016. Ara bé, sí que estan en marxa altres treballs inclosos en el projecte de remodelació de la nau més antiga del pavelló Maria Víctor. Es tracta de la renovació dels lavabos públics, la instal·lació de noves portes i l'execució de millores a les grades. Aquestes feines sí s'acabaran aquest estiu. El projecte complet de remodelació de la nau vella compta amb un pressupost de 317.443,95€.

 

Miquel Rovira, regidor d'Esports de l'Ajuntament, explica que "s'ha optat per dividir el projecte en dues fases i deixar per a l'estiu que ve la renovació de la coberta". Aquesta decisió, tal i com explica el regidor, "s'ha pres per evitar el risc que el pavelló no estigués operatiu al setembre, quan comença la temporada esportiva, i atenent a la posició expressada pels clubs i les entitats". "Cal tenir en compte, a més, que aquest any l'equip femení de l'Hoquei Club jugarà la Copa d'Europa", recorda Rovira. "Sent la primera vegada que s'aconsegueix aquest fita, seria molt trist que no poguessin jugar al pavelló per les obres", afegeix el regidor.

 

Les obres per retirar la coberta antiga, construir la nova i millorar la il·luminació, l'acústica i l'aïllament tèrmic de la nau són molt complexes. L'inici dels treballs s'ha retardat per raons burocràtiques relacionades amb la seguretat de l'obra. Per retirar la coberta és imprescindible que la Generalitat de Catalunya avaluï el projecte i atorgui la seva aprovació al pla específic de desmuntatge. Fa pocs dies s'ha emès el vist-i-plau corresponent, massa just com perquè tot plegat s'enllestís abans de la propera temporada. Els treballs són especialment complexes i requereixen aquests permisos perquè la coberta original està feta amb ciment aluminós que conté fibres d'amiant. Per retirar-la sense riscos cal seguir el pla específic de seguretat que finalment s'ha aprovat.


Imatges relacionades

  • La coberta de la nau vella del pavelló es renovarà l'estiu vinent.

    La coberta de la nau vella del pavelló es renovarà l'estiu vinent.

  • Ja estan en marxa les obres als lavabos de la nau vella del pavelló.

    Ja estan en marxa les obres als lavabos de la nau vella del pavelló.