Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol
  |
 • Imprimeix la pàgina

En marxa la reforma de la nau antiga del pavelló d’esports i la substitució de la coberta

18 de maig de 2016L’Ajuntament ja s’ha coordinat amb els clubs esportius perquè no es podrà utilitzar l’espai fins al setembre

 

Aquesta setmana han començat les obres per reformar la nau antiga del Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor, que estarà fora de servei fins que no s’acabin -el 31 d’agost, segons el calendari previst-. Els treballs donaran com a resultat la retirada i substitució total de la coberta, a més de millores en la pista, els accessos, les grades, la il·luminació i l’acústica. El pressupost total de la reforma d’aquesta nau suma 317.000€, que provenen de fons propis de l’Ajuntament. D’aquesta quantitat ja s’han invertit 54.000€ en la reforma dels lavabos que es va  executar l’estiu passat.

 

“La programació dels treballs s’ha fet en coordinació amb el clubs esportius, per deixar-ho tot lligat i no entorpir l’inici de la temporada 2016-2017”, explica Miquel Rovira, regidor d’Esports de l’Ajuntament. Amb tot, ha calgut buscar espais alternatius per als entrenaments i les activitats esportives municipals que s’han de dur a terme en els propers mesos. “Ho hem deixat tot lligat –continua Rovira-, informant al Consell d’Esports sobre els espais alternatius, com la pista poliesportiva coberta o les escoles Folch i Torres i Marinada, a les que agraïm la col·laboració”.

 

“Demanem paciència i comprensió a totes les parts implicades. L’obra beneficiarà tothom perquè comptarem amb unes instal·lacions millors”, comenta el regidor. De fet, l’Ajuntament preveia fer tota la reforma l’estiu passat, però finalment es va decidir posposar la retirada de la coberta i la instal·lació de la nova perquè els treballs es van endarrerir i haguessin afectat la temporada esportiva 2015-2016.

 

La part més aparatosa de la reforma és la retirada de l’actual coberta, de fibrociment, i la posterior instal·lació de la nova. L’ús de fibrociment o uralita era habitual a finals dels anys 70 del segle passat, quan es va construir la nau, però és un material prohibit des del 2002 per a noves construccions perquè comporta riscos per a la salut si es manipula indegudament. Per aquest motiu les obres de desmuntatge han estat adjudicades a una empresa especialitzada que segueix un protocol de seguretat molt estricte. L’accés a la nau queda completament prohibit a qualsevol persona aliena als treballs. Segons l’empresa, les peces de fibrociment s’impregnen amb una substància, abans de començar a retirar-les, per impedir que se’n desprenguin fibres. A més, efectuen anàlisis constants per descartar la seva presència a l’aire. Els operaris, que no poden estar més de 4 hores seguides dins el pavelló, duen una vestimenta especial que han de descontaminar i treure’s abans d’abandonar la nau.

 

Un cop retirat el fibrociment, la nau es cobrirà de nou amb materials actuals i innocus. Després es canviarà la il·luminació, que serà de tecnologia LED, i es millorarà l’acústica de l’espai, molt deficient fins a l’actualitat. Per últim, es renovarà el paviment i es reestructuraran alguns dels seients de les grades, per millorar la seguretat i guanyant una cinquantena de noves localitats.


Imatges relacionades

 • 160518 pavello reformanauantiga 1rterme

  160518 pavello reformanauantiga 1rterme

 • 160518 pavello reformanauantiga interior

  160518 pavello reformanauantiga interior

 • 160518 pavello reformanauantiga vistafolchtorres

  160518 pavello reformanauantiga vistafolchtorres

 • 160518 pavello reformanauantiga lavabos

  160518 pavello reformanauantiga lavabos