Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 18 de setembre
  |
 • Imprimeix la pàgina

Aquesta setmana finalitza la retirada de la coberta de la nau vella del pavelló d’esports

25 de maig de 2016El desmuntatge de les plaques de fibrociment s’efectua seguint estrictes controls i havent superat dues inspeccions favorables

 

Aquesta setmana finalitza la retirada de les plaques de fibrociment que formaven la coberta de la nau est del Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor, la més antiga de les dues que formen el complex. Es tracta de la part més aparatosa de la reforma integral de la nau. La remodelació estarà completament acabada al setembre. Es completa amb la instal·lació de la nova coberta i millores en la pista, els accessos, les grades, la il·luminació i l’acústica.

 

“Els treballs de retirada del fibrociment o uralita estan a punt de culminar sense cap incidència i complint-se estrictament tots els protocols de seguretat”, explica Miquel Rovira, regidor d’Esports de l’Ajuntament. De fet, les obres han superat satisfactòriament dues inspeccions fetes per la Direcció General de la Inspecció del Treball. El projecte l’està efectuant Ravi Iniciativas Medioambientales, una empresa inscrita al Registre d’Empreses amb Risc d’Amiant (RERA) i especialitzada en aquests projectes. El pla de treball que va presentar per al desmuntatge i retirada de les plaques de fibrociment va ser aprovat el 29 de juliol del 2015 pels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

 

Aquest pla de treball es basa en un estricte protocol de seguretat. L’accés a la nau està completament prohibit a qualsevol persona aliena a les obres. Abans de retirar les plaques, cosa que es fa des de dins del pavelló, els operaris impregnen les plaques de fibrociment amb un producte que impedeix que se’n desprenguin fibres. Alhora realitzen anàlisis de forma regular per descartar la seva presència a l’aire. Els treballadors, que només poden estar un màxim de 4 hores seguides dins la nau, utilitzen una vestimenta especial que descontaminen i es treuen abans d’abandonar el pavelló.

 

El fibrociment o uralita era un material de construcció molt utilitzat a finals dels anys 70 del segle XX, que és quan es va construir aquesta nau. El 2002 es va prohibir el seu ús en noves construccions perquè comporta riscos per a la salut si es manipula indegudament. És per aquest motiu que l’operació de desmuntatge de la coberta segueix els protocols i les inspeccions descrites, descartant riscos per als operaris i per a la població en general.

 

A partir de la setmana que ve, ja sense plaques de fibrociment i amb la nau neta, continuaran els treballs de reforma. Es cobrirà de nou amb material actuals i innocus. Després es canviarà la il·luminació, que serà de tecnologia LED, i es millorarà l’acústica de l’espai. Per últim i entre altres actuacions, es renovarà el paviment i es reestructuraran alguns dels seients de les grades amb l’objectiu de millorar la seguretat i guanyar localitats. Tot plegat fa que la nau no es pugui utilitzar fins al setembre. L’Ajuntament s’ha coordinat amb els clubs esportius de la vila perquè puguin dur a terme les seves activitats en altres equipaments del municipi.


Imatges relacionades

 • 160525 cobertapavello retirada00

  160525 cobertapavello retirada00

 • 160525 cobertapavello retirada03

  160525 cobertapavello retirada03

 • 160525 cobertapavello retirada02

  160525 cobertapavello retirada02

 • 160525 cobertapavello retirada01

  160525 cobertapavello retirada01

 • 160525 cobertapavello retirada04

  160525 cobertapavello retirada04

 • 160525 cobertapavello fibrocimentsegellat

  160525 cobertapavello fibrocimentsegellat