Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dijous, 29 de juliol
  |
 • Imprimeix la pàgina

Avancen a bon ritme les obres del pavelló, on ja s’hi instal·la la nova coberta

12 de juliol de 2016Les obres de reforma de la nau antiga del Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor avancen segons la previsió. El pressupost global de la renovació suma, aproximadament, 394.000€. S’espera que estigui completament disponible a partir del 12 de setembre, a punt per acollir els entrenaments i els partits a l’inici de la temporada esportiva. De fet, durant aquest dies els operaris estan instal·lant la nova coberta, després d’haver culminat amb èxit i sense cap incident la retirada de l’antiga.

 

“Preveiem que la reforma estigui acabada els últims dies d’agost”, avança Miquel Rovira, regidor d’Esports de l’Ajuntament, degut al bon ritme dels treballs. Amb tot, el calendari oficial de l’obra estableix dates una mica més tardanes, tal i com especifica el propi regidor: “Treballem amb el marge que tot el projecte estigui completament finalitzat l’11 de setembre”.

 

Reforma integral

A més de la renovació de la coberta, la reforma integral de la nau inclou millores en la il·luminació i l’acústica, l’ampliació de la pista, l’obertura de noves portes d’accés i la reestructuració de la graderia, cosa que comportarà l’augment d’unes 50 places en l’aforament. A més, l’estiu passat es van remodelar els lavabos del públic. La part de més envergadura és la renovació de la coberta. La nova, que s’està instal·lant aquests dies, es construeix amb materials actuals, disposats en tres capes. La primera, la interior, està formada per planxes metàl·liques perforades que milloren l’acústica. També és metàl·lica la capa exterior, que dóna estanqueïtat a la nau. Al mig es col·loca un material aïllant tèrmic i acústic. Algunes de les planxes, però, permeten la il·luminació natural perquè són translúcides.

 

Donat que la renovació de la coberta encara la recta final, estan a punt de començar les obres a les grades i la pista. El terreny de joc s’allargarà uns metres, fins als límits que marquen les parets sud i nord de la nau. D’aquesta manera tindrà les mides reglamentàries de l’hoquei patins (40m de llargària i 20 d’amplada). Això implica que s’inutilitzin les portes actuals i que s’hagin d’obrir quatre de noves. Donaran  sortida directa als dos passadissos longitudinals que separen la pista de les dues graderies, ubicades als costats est i oest de la nau. Ara bé, no s’eliminen les portes actuals, encara que quedin bloquejades per l’ampliació de la pista. Com que la nova tanca que l’emmarcarà serà desmuntable, es podrà utilitzar tota la superfície per a espectacles o altres esdeveniments. En aquests casos serà útil disposar de totes les portes, les actuals i les noves, ja que afavoriran l’entrada i l’evacuació del públic.

 

Les graderies també es reformen. L’eliminació de les baranes de la primera fila permetrà afegir-hi seients. En canvi, es treuen localitats de la fila superior per comunicar els diferents blocs en què es divideixen les grades (3 en cadascun dels dos cantons; 6 en total). Així el públic es podrà moure entre els blocs de les grades sense haver de baixar als passadissos situats a peu de pista, alliberant-los així per als i les esportistes. En total les graderies tindran capacitat per a 550 seients. La instal·lació de xarxes protectores als gols i el pintat de les línies de joc culminaran la reforma integral de la nau.


Imatges relacionades

 • El regidor Miquel Rovira i personal tècnic de l'Ajuntament visiten les obres de reforma de la nau antiga del pavelló d'esports.

  El regidor Miquel Rovira i personal tècnic de l'Ajuntament visiten les obres de reforma de la nau antiga del pavelló d'esports.

 • Obres de reforma de la nau antiga del pavelló d'esports.

  Obres de reforma de la nau antiga del pavelló d'esports.

 • Operari treballant en les obres de reforma de la nau antiga del pavelló d'esports.

  Operari treballant en les obres de reforma de la nau antiga del pavelló d'esports.

 • La primera capa de la nova coberta del pavelló està formada per planxes foradades translúcides.

  La primera capa de la nova coberta del pavelló està formada per planxes foradades translúcides.

 • Obres de reforma de la nau antiga del pavelló d'esports. Vista exterior.

  Obres de reforma de la nau antiga del pavelló d'esports. Vista exterior.