Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 28 de juliol
    |
  • Imprimeix la pàgina

Jornada de vela adaptada a Sitges com a eina per a la integració social i potenciar les capacitats

1 d'agost de 2016Una quinzena de palauencs i palauenques van participar la setmana passada en una jornada de vela adaptada, a Sitges. Bona part del grup són membres d’Adispap (Associació de Persones amb Discapacitat de Palau-solità i Plegamans), que van anar-hi acompanyats de monitors i monitores.

 

El regidor d’Esports de l’Ajuntament, Miquel Rovira, recorda que és una activitat que s’organitza cada estiu: “El consistori hi col·labora cada any, ajudant en allò que faci falta, perquè gaudeixin d’un esport apte per a tothom i que proporciona beneficis físics i psicològics”. L’Ajuntament hi col·labora proporcionant el transport per anar i tornar fins al port d’Aiguadolç, entre altres accions. La regidoria d’Esports coordina a nivell local aquesta activitat que ofereixen la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Sitges i l’Escola de Vela Adaptada Port de Sitges.

 

Un any més, el grup palauenc va gaudir d’una jornada completa que inclou la navegació a vela després d’haver rebut al port una formació bàsica sobre normes bàsiques de seguretat a la mar i altres qüestions. De tornada, comparteixen un dinar i fan una visita cultural per conèixer les feines del mar, la història del port d’Aiguadolç i el seu entorn ecològic.

 

L’organització d’aquestes jornades destaca els beneficis que aporta la vela. D’una banda, ajuda a transmetre coneixements sobre aquest esport, el mar i  el medi ambient. Alhora, és una activitat que potencia la integració social i proporciona beneficis funcionals, físics, socials i psicològics. Alhora es tracta d’un esport que no presenta restriccions pel grau de discapacitat i requereix que les persones participants treballin en grup, cosa que els fa conèixer i potenciar les seves capacitats.


Imatges relacionades

  • Grup de palauencs i palauenques en la jornada de vela adaptada a Sitges.

    Grup de palauencs i palauenques en la jornada de vela adaptada a Sitges.