Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 20 de setembre
  |
 • Imprimeix la pàgina

El Festival d’Oci Alternatiu Fancon se celebra aquest cap de setmana

1 de setembre de 2016Aquest cap de setmana arriba a Palau-solità i Plegamans la tercera edició del Festival d’Oci Alternatiu Fancon. Entre el divendres 2 i el diumenge 4 de setembre, Fancon omple el pavelló d’esports Maria Víctor i altres indrets del municipi amb més d’un centenar d’activitats relacionades amb moltes disciplines de l’oci alternatiu i del fenomen fan, sovint conegut com a friqui.

 

Jocs de taula, videojocs, rol en viu, jocs de rol, combats de ‘wrestling’ o ‘pressing catch’, ‘zombiewalk’, lan party, cultura asiàtica i japonesa (manga, anime, otaku...), còmic, cinema, ‘softcombat’, recreacions històriques, il·lustracions, zombiewalk, concerts, espectacles, activitats infantils, presentacions, demostracions, concursos, tallers...

 

Tot això i més fa que el programa de Fancon abasti una part molt significativa del món de l’oci alternatiu. El creixement en l’afluència de públic en les dues primeres edicions, 2.000 persones el 2014 i 4.500 el 2015, segons l’organització, demostren l’interès que suscita la fórmula i fan preveure un nou èxit de la Fancon 2016. L’accés al festival i les activitats són gratuïtes, tot i que algunes requereixen inscripcions prèvies.

 

 

“La varietat d’activitats de Fancon fa que sigui un festival d’interès per a tothom”, explica Joan Carles Tinoco, membre de Scolfling Club de Rol, una de les entitats que organitza el festival. “Fancon té la vocació d’entretenir, divertir i interessar a tota mena de públics, però també és un lloc de trobada per a professionals i experts de totes les disciplines de l’oci alternatiu”, afegeix Tinoco, que identifica els tres objectius del festival: “Agrupar les entitats vinculades a l’oci alternatiu, establir sinergies i divulgar un tipus d’oci creatiu, que genera cultura i que no és tan consumista”.

 

Al seu torn, Marc Sanabria, regidor de Joventut de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, fa explícit el suport del consistori al festival “per difondre un tipus d’oci enriquidor i cohesionador i perquè proporciona un espai i oportunitats de negoci a petites empreses i emprenedors”. El regidor agreix la feina i la iniciativa de les entitats i el voluntariat que fan possible Fancon i anima tothom a acudir-hi aquest cap de setmana: “De ben segur que totes les persones que vinguin trobaran activitats amb les que divertir-se i aprendre”.


Imatges relacionades

 • 150907 fancon pressingcatch3

  150907 fancon pressingcatch3

 • 150907 fancon taulesjoc

  150907 fancon taulesjoc

 • 150907 fancon combats

  150907 fancon combats

 • 150907 fancon taulesjoc3

  150907 fancon taulesjoc3

 • 150907 fancon lasercombat

  150907 fancon lasercombat

 • 150907 fancon zombis1

  150907 fancon zombis1

Documentació adjunta

Enllaços relacionats