Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dijous, 5 d'agost
  |
 • Imprimeix la pàgina

La Fira de Santa Llúcia atreu un nombrós públic en un cap de setmana farcit d’actes nadalencs

19 de desembre de 2016 

El mercat s’ha combinat amb iniciatives per la Marató de TV3, el Festival de Nadal de les Activitats Esportives i altres actes

 

La tradicional Fira de Santa Llúcia ha estat l’epicentre d’un cap de setmana amb ambient de Nadal. Amb 65 parades d’articles nadalencs i altres productes, el mercat va atreure un nombrós públic, especialment el diumenge. Al matí, dos pallassos amb gavardina recorrien la Zona de Vianants per conscienciar sobre el consum responsable, amb humor i complint la missió encarregada per l’OMIC (Oficina Municipal d’Informació al Consumidor) amb el suport de la Diputació de Barcelona. La fira també va acollir el Tió Solidari en benefici de les persones ateses per Càritas i una demostració d’un joc de taula, a més de parades d’entitats.

 

Miquel Rovira, regidor de Fires i Mercats, es mostra satisfet amb el resultat de la fira d’enguany i l’afluència de gent: “Han tingut un èxit destacable els tallers, en els que es podien fer figuretes de fang, pintar ceràmiques i fer-se tatuatges”. Tanmateix, Rovira matisa que es tornarà a parlar amb els i les comerciants per decidir les dates de la fira de l’any que ve. “Tal i com s’ha fet enguany –recorda el regidor-, volem estudiar entre tots quin és el millor cap de setmana a nivell comercial. Desembre és un mes complicat, pels festius dels dies 6 i 8, els mercats nadalencs que també fan altres viles de l’entorn, el nombre d’actes culturals...”.  De fet, aquest any Santa Llúcia ha coincidit amb el Festival de Nadal de les Activitats Esportives, el Concert de Nadal de la Coral la Unió i altres esdeveniments organitzats per clubs esportius i entitats culturals.

 

Solidaritat amb la Marató

La Fira de Santa Llúcia va comptar diumenge al matí amb un seguit d’actes per recollir donatius per a la Marató de TV3, que aquest any finançarà projectes d’investigació sobre l’ictus i lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. Les Vaques i les Cabres van ser les coordinadores d’aquestes iniciatives amb les que es van recaptar 1.260€.

 

“El més important és aportar el nostre gra de sorra i fer activitats de forma conjunta entre un bon munt d’entitats, passant-nos-ho bé i compartint el dia”, comenta Ivan Fernández, de les Vaques i Cabres. I és que van comptar amb la participació i els espectacles del Grup de Teatre la Gresca, els Tabalauencs Batukada, l’Associació Country Can Falguera, l’Agrupació Sardanista, les Colles del Ball de Gitanes, el Grup Graller el Ramat i els Deixebles del Dimoni de la Pedra Llarga.

 

A banda, un grup d’excursionistes entre els quals s’hi comptava la Tinenta d’Alcaldia Luisa Fernández, van participar de la caminada fins a Gallecs, punt de trobada de caminants de les poblacions de l’entorn per fer-hi un esmorzar i altres actes lúdics i festius per col·laborar amb la Marató.

 

Activitats Nadal

Altres activitats vinculades al Nadal van contribuir a fer més intens el cap de setmana. Una de les més multitudinàries va ser el Festival de Nadal de les Activitats Esportives Municipals, celebrat diumenge al matí. Desenes d’esportistes van entretenir durant més d’un hora el públic que va omplir les grades del pavelló per veure coreografies ben animades protagonitzades per dones, homes, nens i nenes.

 

Van comptar amb la benvinguda de l’Alcaldessa, Teresa Padrós, i del regidor d’Esports, Miquel Rovira. Padrós va felicitar a totes les persones que fan esport i als i les professionals que dirigeixen les activitats “per fer salut alhora que es diverteixen i organitzen espectacles molt divertits”.

 

En paral·lel, l’església de Sant Genís de Plegamans també va omplir-se diumenge al matí amb motiu del tradicional Concert de Nadal de la Societat Coral la Unió. L’Escola de Música en va fer un altre, a la tarda i al Castell de Plegamans. A més, altres associacions i clubs esportius han aprofitat el cap de setmana previ al Nadal per compartir una bona estona entre els seus membres en aquestes dates singulars.


Imatges relacionades

 • 161219 santallucia fira2

  161219 santallucia fira2

 • 161219 santallucia pallassos consumresponsable

  161219 santallucia pallassos consumresponsable

 • 161219 santallucia marato tabalauencs

  161219 santallucia marato tabalauencs

 • 161219 santallucia marato sardanes

  161219 santallucia marato sardanes

 • 161219 santallucia fira5

  161219 santallucia fira5

 • 161219 santallucia fira4

  161219 santallucia fira4

 • 161219 santallucia fira3

  161219 santallucia fira3

 • 161219 santallucia fira1

  161219 santallucia fira1

 • 161219 festivalnadal padros rovira

  161219 festivalnadal padros rovira

 • 161219 festivalnadal

  161219 festivalnadal

 • 161219 concertnadal

  161219 concertnadal