Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
divendres, 24 de setembre
  |
 • Imprimeix la pàgina

El parc de l’Hostal del Fum acollirà la cloenda del cicle de passejades “A cent cap als 100”

15 de maig de 2018La trobada, que tindrà lloc el 16 i 17 de maig, aplegarà 2.500 persones participants provinents de 65 municipis d’arreu de Catalunya

 

El cicle de caminades per a la gent gran “A cent cap als 100”, organitzat per la Diputació de Barcelona, portarà a tots els grups participants a Palau-solità i Plegamans per celebrar la cloenda del curs 2017-18. Durant dues jornades, el 16 i 17 de maig, el parc de l’Hostal del Fum es convertirà en el punt de trobada de les 2.500 persones participants en el cicle de passejades, provinents de 65 municipis catalans. Miquel Rovira, regidor d’Esports, ha explicat que “a l’hora de triar l’espai i el poble on portar a terme l’activitat, la Diputació va tenir en compte que tot fos fàcil per a l’organització i per a tota la gent que hi arribi”. En aquest sentit, les dimensions de l’Hostal del Fum i la seva àrea d’aparcament, amb capacitat per a tots els autocars, van ser essencials per triar Palau-solità i Plegamans com a escenari de la cloenda. L’Ajuntament, que hi col·labora en l’organització de l’esdeveniment, comptarà amb el suport de la Policia Local, voluntaris i Càritas, que oferirà servei de bar al parc, els beneficis del qual es destinaran a l’entitat.

 

Les activitats programades tindran lloc al matí, de 10 a 14 h. El primer dia, s’espera l’arribada de participants provinents de 33 municipis, mentre que el segon, de 32. Es distribuiran per grups per realitzar un circuit rotatiu d’activitats esportives: una caminada llarga, de 5,5 km, per la Ronda Verda; activitats de moviment expressiu; taller de marxa nòrdica; i una caminada curta dins el parc. Rovira ha destacat que aquestes passejades són una oportunitat per conèixer el municipi, ja que el recorregut de les rutes surt del parc de l’Hostal del Fum per endinsar-se en la població: “A més del tema esportiu, aquesta activitat de cloenda té un component turístic molt important per al nostre poble”.

 

Un cop finalitzades les activitats esportives, els grups dinaran plegats al parc de l’Hostal del Fum, en una zona habilitada. De fet, aprofitant l’esdeveniment, s’han portat a terme algunes tasques de manteniment de l’entorn del parc de l’Hostal del Fum, com ara la neteja de pintades o millores en alguns accessos.

 

 

“A cent cap als 100” a Palau-solità i Plegamans

 

Aquesta ha estat la primera edició del cicle de passejades “A cent cap als 100” a Palau-solità i Plegamans. Els objectius d’aquesta activitat són fomentar l’afecció entre la gent gran de realitzar caminades amb regularitat, oferir la possibilitat a aquestes persones de conèixer diferents entorns naturals i afavorir les relaciona interpersonals.

 

La primera sortida local va tenir lloc el novembre del 2017, on veïns i veïnes de Palau-solità i Plegamans, Calella, l’Hospitalet de Llobregat i Mollet del Vallès van fer una excursió d’uns 9 km pel nostre entorn agrícola i forestal. Les 200 persones que hi van participar, van fer tres excursions conjuntes més durant el curs: a Calella, al gener del 2018; a l’Hospitalet de Llobregat, al març; i a Mollet del Vallès, al 18 d’abril.


Imatges relacionades

 • 171122 excursio centcapcent caminada pgcarrerada

  171122 excursio centcapcent caminada pgcarrerada

 • 171122 excursio centcapcent esmorzarpavello

  171122 excursio centcapcent esmorzarpavello

 • 171122 excursio centcapcent camicanpujol

  171122 excursio centcapcent camicanpujol

 • 171122 excursio centcapcent dinar

  171122 excursio centcapcent dinar